ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вперше на базі мотопіхотної бригади пройшли змагання марксменів

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Квітня 2020, 16:58

На навчальній базі однієї з окремих мотопіхотних бригад вперше відбулися змагання серед марксменів − піхотних снайперів. Ця військова спеціальність з’явилася в Збройних Силах України відносно недавно в 2018 році. З англійської designated marksman − дослівно перекладається, як «призначений стрілець». На відміну від снайперів спеціальних підрозділів, штатний піхотний снайпер працює на малих і середніх дистанціях невідривно від свого взводу. Про це повідомляє АрміяInform.

Участь у змаганнях взяли десять команд, які представляли військовослужбовці частин оперативно-тактичного угрупування «Схід». Понад пів сотні учасників змагалися у виконанні вправ різної складності на різні відстані, зокрема, стрільбі з нестабільних положень без опори та за обмеженого часу.

Одним із ініціаторів і організаторів цих незвичайних змагань став військовослужбовець частини, кавалер орденів «Богдана Хмельницького» та «За Мужність» офіцер Дмитро Герасименко. Він є затятим прихильником проведення змагань серед фахівців снайперів. З його слів, це допомагає військовослужбовцям вдосконалювати свою підготовку і практичні навички стрільби. Крім того, саме на полігоні, на відміну від бойової обстановки, є можливість вчитися, здобувати нові знання. Атмосфера змагань дає мотивацію в досягненні більш високого результату, ніж у суперника.

Змагання почалися з пристрілки, потім снайпери отримали завдання влучити в ціль на відстані з 600 метрів. Стрільба велася не тільки зі штатних снайперських гвинтівок СВД, а також із високоточних напівавтоматичних гвинтівок українського виробництва «Зброяр» Z-10. На виконання вправи стрільб відводилося декілька хвилин, які включали в себе заняття позиції, заряджання зброї, прицілювання, ведення вогню і відхід або зміна позиції. Справа в тому, що звичайний боєць прицільно стріляє з автомата АКМ-74 на відстань 300-500 метрів. Марксмен повинен закрити ось цей проміжок від 300 до 800 метрів. А головне, якщо снайпери спецпризначенці діють окремо, то марксмен − штатний стрілець  веде бій в складі свого взводу. Тож йому доводиться все робити швидше і динамічніше, бо в нього немає часу  заздалегідь виявляти і відслідковувати ціль.  Також треба маскувати постріл гвинтівки в умовах загального бою. Постріл має характерний звук, і марксмену варто приховувати свою позицію. Окрім маскування, боєць у цій вправі повинен визначити найбільш пріоритетні для себе цілі.

За результатами змагань були визначені найкращі снайпери, які отримали нагороди від організаторів змагань.

– Дуже задоволений організацією змагань і рівнем підготовки її учасників, − поділився враженням один із марксменів – військовослужбовець Андрій. – Ми отримали не тільки хороші практичні навички, але і впевненість у своїх діях, − підкреслив воїн.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Уночі дрони атакували Краснодарський край. Уражено НПЗ «Славянськ-ЕКО», бітумний завод, Ільську НПЗ та інші об’єкти. Всього у Краснодарському краї нарахували за ніч більше 10 БПЛА. Також можливе ураження військового аеродрому у станиці Кущевська Краснодарського краю.

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Протягом доби на південному напрямку було ліквідовано 160 окупантів й знищено 42 одиниці озброєння та військової техніки. Крім того, українські захисники розгромили 4 польові пункти російського боєпостачання.

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Село Козацьке Херсонської області вкотре опинилося під ворожим вогнем.

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

Сьогодні українські військовослужбовці знищили два розвідувальні дрони противника в Одеській області.

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Унаслідок влучання ворожого ударного дрону в цивільну вантажівку поблизу Вовчанська Харківської області поранено чоловіка.

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія сьогодні оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн дол. 50 млн з цієї суми піде на протиповітряну оборону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Чернівці

107 ОБр Сил ТрО

Пожежний, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Діловод служби засобів ураження

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759