ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Поранених вдало евакуювали вертольотом без його посадки

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Квітня 2020, 13:14

Попри карантинні заходи курсанти факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ Військової академії (м. Одеса) продовжують вдосконалювати свої практичні навички. Напередодні на полігоні навчального закладу пройшли заняття з парашутно-десантної підготовки. Про це повідомляє АрміяINFORM.

Майбутні офіцери відпрацювали у складі своїх підрозділів евакуацію поранених без посадки повітряного судна за допомогою комплекту бортового обладнання «Адаптер-М1».

Застосування цього обладнання є найбільш ефективним на місцевості, рельєф якої не дозволяє посадку вертольота під час надзвичайних ситуацій або висадки на обмеженій ділянці,  як-то дахи будівель або частково замінована територія. Цей комплекс являє собою канат із відповідними кріпленнями, за допомогою якого десантники можуть спускатися з вертольота, що знаходиться у повітрі.

Звісно, що на полі бою потреба в евакуації може виникнути будь-коли. Наприклад, під час ведення бойових дій в оточенні або далекої відстані від розташування основних сил. Найчастіше такий спосіб використовується при евакуації поранених.  Але в будь-якому випадку незмінним залишається необхідність діяти швидко та злагоджено. У Військовій академії (м. Одеса) широко застосовуються сучасні методи навчання курсантів під час відпрацювання і закріплення практичних навичок із предмета парашутно-десантної підготовки. Перед тим, як виконати практичні вправи у реальних умовах, курсанти пройшли тривалу підготовку на повітряно-десантному комплексі.

І ось момент випробування настав. Після відповідного інструктажу і визначення завдання, лунає команда керівника занять і секундомір починає відраховувати час. Курсанти біжать до місця евакуації. Кожний знає, що йому робити і в якій послідовності. Від чіткого виконання вправ спеціальної підготовки залежить життя і здоров’я всієї групи. Тому вони повинні діяти, як єдиний механізм. Найголовніше – подолати страх. Адже саме страх є причиною розгубленості, невпевненості й, як наслідок – втрати самоконтролю. Втім, побоювання виявилися зайвими. Курсанти діяли впевнено і рішуче. Відчувалося, що вони вже не один раз виконували це завдання і добре знають послідовність дій. Страхуючи один одного, спритно залізли по вільно висячому канату і швидко зайняли свої місця. Після доповіді командира про виконання завдання, вертоліт негайно покинув точку евакуації.

За словами керівника заняття, підрозділ упорався з поставленим завданням. Норматив було виконано на оцінку «відмінно». При цьому оцінювалися не лише дії всієї групи, але і кожного курсанта окремо.

Фото Денис Єщенко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Для прориву в районі Очеретиного окупанти задіяли до чотирьох бригад

Для прориву в районі Очеретиного окупанти задіяли до чотирьох бригад

Ворогу вдалося прорватися та закріпитися в частині Очеретиного. Наразі та частина населеного пункту, в якій знаходиться противник, перебуває під нашим вогневим контролем.

Подорож до Румунії за 9000 євро на старій «Буханці» закінчилась арештом для семи ухилянтів

Подорож до Румунії за 9000 євро на старій «Буханці» закінчилась арештом для семи ухилянтів

На Буковині прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Ворог атакує на шести напрямках: на фронті за добу понад 70 боєзіткнень

Ворог атакує на шести напрямках: на фронті за добу понад 70 боєзіткнень

Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 31 ракетний та 46 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Планшетист-військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Ков'ярі, Львівська область

Водій категорії С

від 21000 до 22000 грн

Прилуки, Чернігівська область

Водій до військової частини А1836

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Стрілець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Командир відділення

від 23000 до 23000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ