ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як поставити заслін розповсюдженню коронавірусу в Україні, обговорювали медики у військовому госпіталі

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Лютого 2020, 19:30

На базі Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» відбулась міжвідомча нарада щодо вироблення спільного порядку дій медичних служб сил безпеки та оборони України, органів виконавчої влади для протидії занесенню та розповсюдженню коронавірусу інфекції 2019-nCoV.

У нараді взяли участь представники Офісу Президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров’я, Національної академії медичних наук, силових відомств.

– Наша представницька міжвідомча нарада покликана визначити і шляхи запобіганню появи коронавірусу в Україні, і методи та стратегію боротьби з небезпечною хворобою, – зазначив у вступному слові начальник Головного військово-медичного управління генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко. – Специфіка військової служби така, що підрозділи діють колективно і відповідно уникнути великого скупчення людей просто неможливо. Тому ми зацікавлені в обговоренні такого важливого питання на дискусійному майданчику головного лікувального закладу оборонного відомства.

Тон дискусійному спілкуванню задала своїм презентаційним виступом директор Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського доктор медичних наук, професор Вікторія Задорожна. Вікторія Іванівна, зокрема, зазначила, що станом на 3 лютого загальна кількість  захворювання на коронавірус у світі становить 20 тисяч 639 випадків, летальних – 427.

Зупинившись на клінічних проявах, професор Задорожна повідомила, яких протиепідемічних заходів вживає Кабінет Міністрів України та Міністерство охорони здоров’я та найближчі плани створеного урядового оперативного штабу.

В обговоренні стратегії і тактики попереджувальних  протиепідемічних заходів взяли активну участь всі учасники міжвідомчої наради.

Уповноважена Президента України з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова, відзначаючи актуальність і своєчасність порушених під час обговорення питань, наголосила, що проведення такого заходу в стінах провідного лікувального закладу Міністерства оборони за участю представницького колективу лікарів-інфекціоністів та епідеміологічної служби Збройних Сил має особливу цінність. Адже, на думку Наталії Антонівни, військові медики, як ніхто інший, знаються на оперативних медичних заходах широкого масштабу і завжди готові поділитися досвідом з цивільними колегами.

Рекомендації, вироблені учасниками наради, будуть взяті за основу настанов щодо лікування, діагностики, профілактики нової інфекції, нормативної документації, проведення відповідних тренінгів.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог 11 разів атакував Нікопольщину дронами та артилерією, є поранений

Ворог 11 разів атакував Нікопольщину дронами та артилерією, є поранений

Через ворожу атаку на Нікопольщину постраждав 44-річний чоловік. У нього осколкове поранення. Госпіталізований в стані середньої тяжкості.

На півдні росармія втратила понад сотню окупантів та 2 ЗРК «ТОР-М2» та «Оса»

На півдні росармія втратила понад сотню окупантів та 2 ЗРК «ТОР-М2» та «Оса»

Протягом доби на південному напрямку отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 112 осіб. Також знищено 59 одиниць озброєння та військової техніки ворога.

Спалили танк-сарай дроном, полонена русня на Авдіївському напрямку: стрім із прифронтового міста

Спалили танк-сарай дроном, полонена русня на Авдіївському напрямку: стрім із прифронтового міста

Росіяни продовжують посилювати маскування та захист своєї техніки – «мангали» росіян стали «сараями», а ці «сараї» тепер прикривають димовою завісою.

Дмитро Кулеба і Ян Ліпавський обговорили посилення військової допомоги Україні

Дмитро Кулеба і Ян Ліпавський обговорили посилення військової допомоги Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і глава МЗС Чехії Ян Ліпавський обговорили прогрес чеської ініціативи з закупівлі артснарядів, посилення військової допомоги, а також скоординували кроки для забезпечення успіху Саміту миру.

800 днів широкомасштабного вторгнення: боротьба триває, доки Україна не позбудеться окупантів

800 днів широкомасштабного вторгнення: боротьба триває, доки Україна не позбудеться окупантів

800 днів широкомасштабного вторгнення. 10 років війни. Ці дні та роки тяжкої праці, відданості та відваги наших військових підтверджують нашу незламну волю до захисту країни від будь-яких загроз

Президент присвоїв звання «Герой України» двом військовослужбовцям зі складу Сил оборони

Президент присвоїв звання «Герой України» двом військовослужбовцям зі складу Сил оборони

Глава держави під час робочої поїздки до Хмельницької області зустрівся з прикордонниками та вручив їм нагороди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник танкового взводу

від 30000 до 130000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

військова служба в ТрО ЗСУ солдати, сержанти, офіцери. 126 Об ТрО

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій (кат. B, C, D), військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Стаpший стpілець, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130