ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Третя розмова Володимира Зеленського і Джастіна Трюдо у зв’язку з авіакатастрофою в Ірані

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Січня 2020, 11:11

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели третю телефонну розмову, під час якої обговорили катастрофу літака українських авіаліній в Ірані та подальші спільні дії у зв’язку із цією трагічною подією.

Як передає пресслужба Офісу Президента України, прем’єр-міністр Канади подякував Володимиру Зеленському за зусилля із забезпечення доступу канадських фахівців до місця трагедії. Джастін Трюдо попросив сприяння Президента України в діалозі з іранською владою під час ідентифікації тіл загиблих, серед яких є й громадяни Канади.

Глава Української держави позитивно оцінив залучення представників Канади до розслідування.

— Українські фахівці та дипломати готові всебічно допомагати в роботі канадським колегам у Тегерані, — наголосив Володимир Зеленський і підтвердив готовність надати логістичне сприяння в поверненні до Канади останків загиблих канадських громадян після завершення необхідних формальних процедур в Ірані.

Співрозмовники підтримали подальшу координацію зусиль для забезпечення належної міжнародно-правової відповідальності винних у катастрофі літака.

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо сподіваються на конструктивну роботу групи координації та реагування на чолі з міністрами закордонних справ країн, громадяни яких загинули в катастрофі. Засідання групи відбудеться 16 січня у Лондоні. В цьому контексті сторони зазначили важливість розробки алгоритму недопущення подібних трагедій у майбутньому.

Президент України та прем’єр-міністр Канади висловили сподівання на подальшу співпрацю та обмін інформацією щодо розслідування катастрофи, зокрема у взаємодії з Іраном.

Читайте нас в Telegram
Розумні альтернативи: творці «Байрактарів» створили крилату ракету з ШІ для запуску з пікапа

Розумні альтернативи: творці «Байрактарів» створили крилату ракету з ШІ для запуску з пікапа

Добре знана в Україні турецька компанія Baykar провела випробування нової крилатої ракети Kemankes 2 Mini Smart зі штучним інтелектом.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

$5 млн на вітер: У ГУР показали, як уразили новітню російську радіолокаційну станцію

$5 млн на вітер: У ГУР показали, як уразили новітню російську радіолокаційну станцію

Українські розвідники вдарили по новітній і дорогій російській радіорелейній станції 48Я6-К1 «подлет». Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів.

рф атакувала Україну шістьма типами ракет. Як відпрацювала ППО

рф атакувала Україну шістьма типами ракет. Як відпрацювала ППО

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. У результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль.

Після тривалої перерви росія вивела ракетоносії у Чорне море

Після тривалої перерви росія вивела ракетоносії у Чорне море

Станом на ранок 27 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають два російські носії ракет «калібр», загальний залп — вісім ракет.

Масована атака по Дніпропетровщині: є численні руйнування та постраждалі

Масована атака по Дніпропетровщині: є численні руйнування та постраждалі

Зранку 27 квітня російська армія здійснила атаку по Україні: під ударом опинилася й Дніпропетровщина. Зафіксовано влучання у Дніпровському і Криворізькому районах та Нікопольщині. Є численні руйнування і постраждалі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Санітаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна