ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Бердичівський «Оберіг-26» доставив у Миколаїв 10 тонн гумдопомоги

Регіони
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Липня 2022, 14:45

Бердичівські волонтери з благодійного фонду «Оберіг-26» привезли до прифронтового Миколаєва черговий гуманітарний вантаж. 10 тонн гуманітарної допомоги мешканцям області та військовослужбовцям підрозділів кількох бригад Збройних Сил України, які боронять український південь, доставила цього разу волонтерська вантажівка.

Як розповіла журналістові АрміяІnform очільниця Бердичівського благодійного фонду «Оберіг-26» Ірина Піскун, щотижня десятитонник доставляє допомогу з Бердичева до Миколаєва, де вже давно функціонує логістичний центр «Оберіг-26». До речі, щотижня бус із допомогою приїздить і на охоплений полум’ям війни Донбас, проте, оскільки інтенсивність бойових дій на Сході значно вища, і самі вояки, і волонтери просять якомога менше висвітлювати їхні поїздки на Донеччину.

Та ця поїздка волонтерів на Миколаївщину відрізняється від усіх попередніх тим, що, крім вантажу, бердичівці доставили в Миколаїв ще й пожежний автомобіль. За словами Ірини Піскун, цю машину мешканцям Бердичева передали польські друзі, а бердичівський міський голова Сергій Орлюк вирішив, що Миколаєву, який потерпає від щоденних обстрілів ординців, вона більш потрібна. Тож волонтери «Оберіг-26» разом із польськими друзями за підтримки Мінсоцполітики доставили пожежний автомобіль до Миколаєва.

До Миколаєва вони також привезли для військових пів сотні аптечок, предмети спорядження та продукти швидкого приготування. Щодо аптечок, то їх, розповідає Ірина Леонідівна, бердичівські волонтери передали на південь уже близько 1000 штук. Вони укомплектовані всім необхідним, включаючи знеболювальні й протизапальні засоби, перев’язувальні матеріали тощо.

Крім того, підрозділи отримали 4 маскувальні сітки розміром 6×8 метрів. Як, власне, і щотижня. Загалом, розпочавши у березні плести сітки у спортивному залі спортклубу «Крос», бердичівці разом із вимушеними переселенцями вже виробили їх понад пів сотні штук. Це — сітки 6×8 та 6×12 метрів.

Також волонтери привезли чимало медичних засобів і медикаментів до медичних підрозділів військових частин та цивільних лікарень, у яких на першому етапі надання медичної допомоги стабілізують стан наших поранених захисників перед їхньою евакуацією до військових шпиталів. Зі щотижневих 10 тонн гуманітарної допомоги фонду «Оберіг-26» принаймні 3-4 тонни приходиться саме на «медицину». Її Бердичів отримує від партнерів із Франції. Ну і, решта — продукти, одяг та засоби гігієни й товари першої необхідності для цивільного населення, яке не в змозі залишити свої домівки у районах ведення бойових дій.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони знищили 135 військових рф та аерофотостанцію на півдні

Сили оборони знищили 135 військових рф та аерофотостанцію на півдні

Протягом доби на південному напрямку отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 135 осіб. Також знищено 26 одиниць озброєння та військової техніки ворога.

ДШВ знищили 8 російських мотоциклів та 1 БМП під час штурму

ДШВ знищили 8 російських мотоциклів та 1 БМП під час штурму

Бійці Десантно-штурмових військ Збройних Сил України під час ворожого штурму знищили 8 російських мотоциклів та 1 БМП з піхотою окупантів.

Наталія Калмикова пояснила нюанс щодо виплат військовим додаткових 70 тис. грн

Наталія Калмикова пояснила нюанс щодо виплат військовим додаткових 70 тис. грн

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла про нюанси з виплатою військовим на передовій додаткових 70 тис. грн, зазначивши, що це не заміна 100 тисяч «бойових», а додаткова виплата.

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 230 вибухів

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 230 вибухів

російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Усього протягом доби нараховано 46 обстрілів (234 вибухи) із різних видів озброєння.

Уповноважений МОУ з рекрутингу назвав посади в армії, на які першочергово потрібні люди

Уповноважений МОУ з рекрутингу назвав посади в армії, на які першочергово потрібні люди

Уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець перерахував посади, на які насамперед підбираються люди, зокрема в рекрутингових центрах.

Окупанти обстріляли Нікополь з артилерії та дронами, є постраждала

Окупанти обстріляли Нікополь з артилерії та дронами, є постраждала

Зранку російські війська знову обстріляли Нікополь з артилерії та ударними дронами.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар невідкладної допомоги

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Командир бойової машини, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-електрик, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 60000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП