ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Бердичеві у кляшторі-фортеці відслужили заупокійну месу за загиблим захисником Миколою Борисенком

Новини Регіони
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Травня 2022, 19:59

У Бердичеві провели в останню путь загиблого на пекельному сході десантника Миколу Борисенка. На жаль, Бердичів попрощався навіки вже з десятками полеглих захисників, але цей похорон відрізнявся від інших. Адже відспівали загиблого воїна не вдома, не у православній церкві, як зазвичай, а у древній бердичівській фортеці — костелі Босих кармелітів. Адже Микола був не лише вірним римо-католицької церкви, а ще й служив у службі порядку костелу.

Старшому стрільцю одного з підрозділів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Миколі Борисенку було 40 років. Пів життя тому він відслужив строкову службу, працював на будівництвах в Україні та за кордоном. Кажуть, мав золоті руки, був винятково порядною людиною, люблячим чоловіком і батьком, вірним церкви та вірним другом.

З початком вторгнення рашистської орди Микола, який в армії здобув одразу кілька військово-облікових спеціальностей – водія та гранатометника, відразу добровольцем пішов захищати країну. Загинув десантник 9 травня під час оборонного бою поблизу с. Курулька Харківської області. Внаслідок артилерійського обстрілу наших позицій він дістав мінно-вибухову травму та множинні осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям.

Поминальну Службу Божу за загиблим воїном отці Босі кармеліти звершили у верхньому храмі Всеукраїнського санктуарію Матері Божої святого Скапулярія у Бердичеві. До спільної молитви долучилися ті, хто знав, поважав і любив Миколу Борисенка.

— Ми зібралися, щоб подякувати нашому брату Миколі за його життя, яке він віддав за кожного з нас, щоб ми, наші діти й онуки могли жити щасливо й мирно у нашій Батьківщині, — звернувся до всіх настоятель Бердичівського санктуарію отець Віталій Козак. — І тому ми називаємо його Героєм. Свобода, на жаль, дається дорогою ціною. Важливо, щоб це мало значення для кожного з нас, важливо знати й пам’ятати це!

А отець Олександр Карчаєв пригадав, як перед тим, як піти воювати, Микола Борисенко прийшов до храму і став перед іконою Божої Матері.

— Він відчував потребу йти боронити Батьківщину і попросив благословення на її захист. З собою взяв маленьке Євангеліє…

Церемонія прощання із загиблим захисником України відбулась у гарнізонному Будинку офіцерів. Сюди прийшли, крім рідних та близьких воїна, його побратими, військовослужбовці гарнізону, представники місцевої влади, його вчителі, викладачі, однокласники, друзі та просто небайдужі містяни.

— Серце переповнюють біль і ненависть до ворога, що прийшов із війною, яка забирає життя наших синів, — сказав під час траурного мітингу міський голова Бердичева Сергій Орлюк. — Наша сила в єднанні — і в горі, і в радості — наша міць у згуртованості, силі духу та вірі.

А військовий капелан отець Іван Цихуляк закликав усіх гідно робити справу, кожен на своєму місці, як роблять це наші воїни, захищаючи рідну землю.

— Історія нації не буде повною без митців і науковців, історія народу не буде повною без сторінок про тих, хто освятив свободу кров’ю та життям. У нас є кому будувати і захищати славу України. І кожний, кого ми ховаємо, в пам’яті…

Поховали Героя з почестями на військовому секторі міського кладовища.

Фото РіО Бердичів

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Розумні альтернативи: творці «Байрактарів» створили крилату ракету з ШІ для запуску з пікапа

Розумні альтернативи: творці «Байрактарів» створили крилату ракету з ШІ для запуску з пікапа

Добре знана в Україні турецька компанія Baykar провела випробування нової крилатої ракети Kemankes 2 Mini Smart зі штучним інтелектом.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

$5 млн на вітер: У ГУР показали, як уразили новітню російську радіолокаційну станцію

$5 млн на вітер: У ГУР показали, як уразили новітню російську радіолокаційну станцію

Українські розвідники вдарили по новітній і дорогій російській радіорелейній станції 48Я6-К1 «подлет». Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів.

рф атакувала Україну шістьма типами ракет. Як відпрацювала ППО

рф атакувала Україну шістьма типами ракет. Як відпрацювала ППО

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. У результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль.

Після тривалої перерви росія вивела ракетоносії у Чорне море

Після тривалої перерви росія вивела ракетоносії у Чорне море

Станом на ранок 27 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають два російські носії ракет «калібр», загальний залп — вісім ракет.

Масована атака по Дніпропетровщині: є численні руйнування та постраждалі

Масована атака по Дніпропетровщині: є численні руйнування та постраждалі

Зранку 27 квітня російська армія здійснила атаку по Україні: під ударом опинилася й Дніпропетровщина. Зафіксовано влучання у Дніпровському і Криворізькому районах та Нікопольщині. Є численні руйнування і постраждалі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор навчального взводу

від 25000 до 55000 грн

Раденськ, Херсонська область

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Оператор комплексу радіоелектронної боротьби

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Водій-радіотелефоніст

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Київ

Військова частина А4269