ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Я вдячний усім захисникам і захисницям, які тримають оборону й рятують Україну від сучасних нащадків того старого зла – Президент

Відео Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Травня 2022, 23:33

Українці й українки!

Наші захисники й захисниці!

Сьогодні – дуже важливий день. Для нас. Для нашого народу. Для нашої свободи. Саме тут, у Маріїнському палаці, сьогодні провів переговори з другом України – Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Я вдячний Джастіну за візит у нашу державу. Саме зараз, саме в цей день – потужний жест підтримки й віри у майбутнє нашого народу.

Провели двосторонні переговори – української та канадської делегацій. Домовилися про розширення економічної й оборонної співпраці. Маємо надзвичайно важливе рішення Канади – скасувати всі бар’єри в торгівлі строком на один рік. Дякуємо, Канадо. Ця домовленість досягнута на переговорах з паном Трюдо та працюватиме в інтересах як українського, так і канадського народу.

Серед іншого, Канада має сильний потенціал у протимінній роботі. Розраховуємо, що цей потенціал буде застосований в Україні – там, де російські окупанти залишили тисячі мін, розтяжок, снарядів.

У присутності пана Прем’єр-міністра нагородив сьогодні наших саперів, зокрема й малого, але дуже відомого сапера Патрона. Собаку, який допомагає очищенню нашої землі від слідів окупантів. І який допомагає також вчити дітей протимінної безпеки. Через російських загарбників це тепер одне з найбільш актуальних завдань – навчити дітей впізнавати вибухонебезпечні предмети та уникати їх. Ось таке «звільнення» від безпечного життя для українських дітей Росія принесла в Україну.

Україна вперше стала учасницею зустрічі лідерів держав «Групи семи» – найбільших світових демократій. Окреслив наше бачення того, що має бути зроблено для перемоги свободи й гарантування безпеки України.

Закликав посилити санкційний тиск на Росію та створити такі умови для України, щоб війна якнайшвидше закінчилася звільненням нашої землі й наших людей. Зокрема, це стосується ембарго на російську нафту, нафтові суміші та нафтопродукти.

Запропонував передовим державам – нашим друзям – взяти участь у відбудові України після війни.

Погодили разом спільну заяву «Групи семи» щодо війни, створених Росією глобальних загроз і нашої поваги до спільної історичної спадщини, наших спільних цінностей і значення свободи. Заява – максимально в інтересах України і стане основою нашої подальшої співпраці.

І головне, що відчув сьогодні, – це ще більшу готовність світу допомагати нам. І те, що ми вже досягли історичного результату, бо для всього вільного світу зрозуміло: саме Україна у цій війні є стороною добра. Росія ж – програє, бо зло завжди програє.

Вдячний першій леді Сполучених Штатів Джилл Байден за візит в Україну, в Ужгород, саме сьогодні. З міркувань безпеки про цей візит і зустріч з першою леді України не повідомляли завчасно, не запрошували журналістів. Але я знаю, що пані Байден отримала максимум інформації про те, чого потребують українці й українки зараз. І я вдячний їй за щиру підтримку наших людей.

Провів переговори у Києві з Премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Хорватія принципово й потужно підтримує нашу державу в боротьбі за незалежність. Я вдячний Хорватії за все, що ми вже отримали. І сподіваюсь, що надалі співпраця тільки посилюватиметься.

Також прийняв у Києві Президента норвезького Стортингу. Розмова була дуже емоційною. Такою, що відчуваєш: вони переживають за нас, за нашу долю, як за себе. І реально стараються допомогти. Вдячний за це.

Говорив і з Президенткою німецького Бундестагу. Насамперед про подальше оборонне сприяння Німеччини нашій боротьбі проти тиранії. Про те, як німецьке лідерство у Євросоюзі може допомогти нам.

До України сьогодні завітав і Боно, гурт U2. Вдячний йому за підтримку наших людей і привернення ще більшої уваги до необхідності допомагати нашому народу.

Що ж, я впевнений, сьогоднішній день в Україні показав, що ми вже – повноправна частина вільного світу й обʼєднаної Європи. Це – очевидний контраст на тлі московської самотності у злі й ненависті, яку всі побачать завтра.

Російська армія не була б собою, якби не вбивала й зараз – напередодні безумовно важливих днів для будь-якого європейця.

Унаслідок російського авіаудару по Білогорівці Луганської області вбито близько 60 людей. Мирних мешканців, які просто ховалися в школі від обстрілів. Це був прицільний удар саме по школі. Черговий злочин окупантів.

Черговий ракетний удар по Одеській області, знову попадання по житловому будинку. Знову обстріли в Сумській області. Жорстокі обстріли на Донбасі та на Харківщині. Ніби й не 8 травня. Ніби завтра й не 9-те, коли головним словом має бути «мир». Для всіх нормальних людей.

Росія забула все, що було важливим для переможців у Другій світовій війні. Але Україна й увесь вільний світ нагадають. Так, що потім уже ніхто не забуде. Щоб знову набули своєї ваги справді важливі слова «ніколи знову», які повторюють по всьому вільному світу щороку в дні памʼяті жертв Другої світової війни.

Я вдячний усім нашим захисникам і захисницям, які тримають оборону й рятують Україну від сучасних нащадків того старого зла.

Вічна слава всім нашим героям! Вічна слава всім нашим бійцям!

Вдячний усім друзям України й свободи!

Слава Україні!

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 74-го дня війни.

Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Розвідник-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20500 до 21500 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Молодший медичний працівник (військова служба за контрактом)

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

Краматорський РТЦК та СП

Швець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789