ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Медичний «Оскар» здобув вінницький військовий хірург Анатолій Ордатій

Військова медицина Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Серпня 2021, 10:34

У Києві відбувся фінал конкурсу серед медичних працівників. Відзнаками за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» і «Медаль Святого Пантелеймона» нагородили найкращих лікарів, медсестер, науковців, медичних працівників, громадських і благодійних діячів, представників духовенства з усієї України.

З гордістю повідомляємо, що «Найкращим лікарем» України став полковник медичної служби Анатолій Ордатій, начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, якого висунула на нагороду ГО «Українська асоціація військової медицини».

— Анатолій Ордатій — справжній військовий лікар, хоч би як пафосно це не звучало для декого, — прокоментував член ГО УАВМ Сергій Стецюра, начальник лікувально-медичної групи, лікар-методист ВМКЦ ЦР (у 2014 році — очільник медслужби 59-го ВМГ). — У найважчі дні літа 2014-го він проводив транспортування важкопоранених з таких ділянок району ведення бойових дій, з яких вибратися були найменші шанси. Коли вертольоти з медиками на борту вилітали в ці бойові позиційні райони, ми їх хрестили й казали: «Боже, допоможи, щоб вони повернулись».

Сам переможець коментує нагороду по-військовому стримано:

— Служу Українському народові! — відповів Анатолій Ордатій на привітання.

Більше дізнатися про життєвий шлях та здобутки полковника м\с Ордатія можна тут.

Довідка: Загалом у 2021 році подано 196 кандидатів на нагороди: «Орден Святого Пантелеймона» — 147, «Медаль Святого Пантелеймона» — 43, на Орден для іноземних громадян — 6.

Відзнака за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну та благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість і духовний розвиток українського народу й держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення одне до одного й надихає на нові можливості.

Присуджується відзнака з 2009 року. Запроваджена Міністерством охорони здоров’я, відзнака «Хрест Пантелеймона Цілителя» погоджена і благословенна предстоятелями трьох найбільших християнських церков України. З часу заснування відзнаки нагороджено понад 20 видатних учених, лікарів, громадських і благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М. Амосов (посмертно), О. Шалімов (посмертно), Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир (Гузар). У 2017-му започатковано громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»: 9 серпня у день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона уперше в Україні відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків країни і нагородження їх «Орденом Святого Пантелеймона».

Цього року «Орден Святого Пантелеймона» присуджений у таких номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «Найкращий управлінець в охороні здоров’я» та «Найкращий колектив закладу охорони здоров’я». Для іноземців передбачено вручення ордена «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України». А молодь (до 35 років) змагалася у здобутті «Медалі Святого Пантелеймона».

До однойменних ордена й медалі відповідно додається грошова винагорода у 100 тис. та 50 тис. гривень.

Нагадаємо, що торік іще один лікар ВМКЦ Центрального регіону отримав медичний «Оскар» — підполковник м/с Вадим Бабій, старший ординатор відділення невідкладної медичної допомоги Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону здобув перемогу в номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я».

Фото Укрінформ

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Підрозділ ТРО знищив керовану авіаційну ракету на Дніпропетровщині

Підрозділ ТРО знищив керовану авіаційну ракету на Дніпропетровщині

У Дніпровському районі Дніпропетровської області підрозділом ТРО знищено керовану авіаційну ракету Х-59/69.

Президент провів телефонну розмову з прем’єром Угорщини: деталі

Президент провів телефонну розмову з прем’єром Угорщини: деталі

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів тривалу та предметну розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Володимир Зеленський поговорив з лідерами Нідерландів та Німеччини, вони підтвердили участь у Саміті миру

Володимир Зеленський поговорив з лідерами Нідерландів та Німеччини, вони підтвердили участь у Саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Посли ЄС схвалили надання Україні коштів від заморожених активів рф

Посли ЄС схвалили надання Україні коштів від заморожених активів рф

Постійні представники країн-членів Європейського Союзу на зустрічі 8 травня схвалили передачу Україні надходжень від оподаткованих надприбутків, отриманих від заморожених російських активів.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла до 7

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла до 7

Серед них 8-річна дівчинка та троє юнаків 14, 14 та 15 років. Двоє хлопців у важкому стані, один хлопець та дівчинка — у середньому.

БМП Bradley ракетою знищив російський танк Т-80

БМП Bradley ракетою знищив російський танк Т-80

Бійці 47-ї окремої механізованої бригади знищили ворожу техніку за допомогою протитанкової ракети TOW.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник зарядно-акумуляторної станції

від 22000 до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Розвідник-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО