ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні створять перелік замінованих зон Донеччини та Луганщини

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2021, 16:17

На засіданні 16 червня Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил позначення небезпек, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами -– наслідками війни. 

За рішенням уряду передбачається складання переліку позначених небезпечних районів, ведення їхнього обліку та запровадження єдиної форми маркувальних знаків.

«Чинна редакція Правил не передбачає такого переліку. Проте, його наявність дозволить мати розуміння щодо потреби, черговості позначення небезпечних ділянок та планування заходів з виготовлення маркувальних знаків», – наголосив перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський.

Окрім того, передбачається впровадження єдиної форми маркувальних знаків.

«Значна частина забруднених вибухонебезпечними предметами – наслідками війни районів, розташована вздовж автомобільних доріг державного, регіонального та місцевого рівня. Встановлення на узбіччях автомобільних доріг щитів дозволить інформувати про наявні небезпеки водіїв транспортних засобів, пішоходів та місцевих мешканців. Щити фактично використовуються для позначення небезпечних ділянок у світі та в Україні, і існує необхідність запровадження єдиного підходу до їх виконання», – додав Замлинський.

Аби мати єдиний підхід і сам інтерактивний перелік, суб’єкт, який здійснив позначення небезпечного району, повинен надіслати до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України примірник акта приймання-передачі системи позначення разом із описом та зразком попереджувального знака – інформаційного щита, за визначеною формою:

  • Розміри повинні становити 70 х 140 сантиметрів.
  • Лицьовий бік повинен мати: білий фон із розташованим у центрі червоним квадратом, розміри якого не менше ніж 25 х 25 сантиметрів і символом небезпеки білого кольору, яким є череп та схрещені кістки; у верхніх кутах червоними трикутниками, розміри яких не менше ніж 28 х 20 х 20 сантиметрів з написами білого кольору «ОБЕРЕЖНО! МІНИ!» або «УВАГА! МІНИ!»; між трикутниками над квадратом / чорними літерами зазначається напис «НЕ ПОКИДАЙТЕ ДОРОГУ! ТЕРИТОРІЯ вздовж ДОРОГИ ЗАМІНОВАНА!»; під квадратом чорними літерами зазначається напис «У ВИПАДКУ НЕБЕЗПЕКИ ТЕЛЕФОНУЙТЕ 101».
  • Слова «НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ!» або «УВАГА МІНИ!» зазначаються державною мовою та/або однією з шести офіційних мов Організації Об’єднаних Націй.
  • Встановлюється попереджувальний знак – інформаційний щит, уздовж автомобільних доріг, на інших ділянках відкритої місцевості на відстані 300 – 500 метрів один від одного.

«Запровадження єдиної форми попереджувальних знаків забезпечить єдиний підхід до їхнього виконання та зробить їх впізнаваними серед населення. Прийняття цих змін сприятиме підвищенню рівня безпеки та збереженню життя і здоров’я людей на території Донецької та Луганської областей», – резюмував Ростислав Замлинський.

Читайте нас у Facebook
В Україні зареєстровано понад 17 тисяч злочинів рф проти нацбезпеки

В Україні зареєстровано понад 17 тисяч злочинів рф проти нацбезпеки

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 191 злочин проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 963 воєнних злочини росії.

Вже декілька днів «шахеди» ворог не застосовує — речник Повітряних Сил

Вже декілька днів «шахеди» ворог не застосовує — речник Повітряних Сил

Ударні БПЛА типу «Shahed-136/131» противник цієї ночі і протягом останніх декількох днів не застосовував.

Сапери підрозділів Міноборони за тиждень розмінували понад 6 кілометрів автодоріг

Сапери підрозділів Міноборони за тиждень розмінували понад 6 кілометрів автодоріг

Групи розмінування підрозділів Міністерства оборони України за тиждень очистили від вибухонебезпечних залишків війни ще понад 8,5 гектарів місцевості та понад 6 кілометрів автодоріг.

Дрони та боєприпаси на майже $12 млн: Канада оголосила про додаткову військову допомогу Україні

Дрони та боєприпаси на майже $12 млн: Канада оголосила про додаткову військову допомогу Україні

За результатами засідання Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн» міністр національної оборони Канади Білл Блер оголосив про нову масштабну військову допомогу Україні. Загальний обсяг допомоги — майже 12 мільйонів доларів.

Дмитро Плетенчук про нічний обстріл: росармія втретє за пів року застосувала підводні ракетоносії

Дмитро Плетенчук про нічний обстріл: росармія втретє за пів року застосувала підводні ракетоносії

Під час сьогоднішньої нічної атаки по Україні окупанти змінили тактику: через страх втратити свої надводні ракетоносії, вони вивели в Чорне море підводні носії «калібрів». За пів року — це третє застосування підводних ракетоносіїв.

Ворог завжди завищував тактико-технічні характеристики «калібрів» — речник

Ворог завжди завищував тактико-технічні характеристики «калібрів» — речник

Тактико-технічні характеристики крилатих ракет «калібр» ворогом у інформаційному полі завжди були трішки завищеними.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Артилерист (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Бойовий медик взводу

від 50000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби, фельдшер

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Токаp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Медсестра/Медбрат

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область