ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На організатора ботоферми чекає позбавлення волі на строк до шести років

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Вересня 2022, 3:11
СБУ повідомила про підозру організатору потужної ботоферми на Прикарпатті

Слідчі Служби безпеки України зібрали вичерпну доказову базу і повідомили про підозру організатору ботоферми, яку кіберфахівці спецслужби ліквідували у 2021 році в Івано-Франківській області. Про це інформує пресслужба СБУ.

«Фігурант залучив до створення фейкових акаунтів майже 11 тис. карток одного з українських мобільних операторів», — йдеться у повідомленні.

«Потужності» цієї ботоферми активно використовувала велика російська інтернет-платформа, яка незаконно здає в оренду чужі телефонні номери. Це давало можливість створювати тисячі фейкових акаунтів у соцмережах, месенджерах та відеохостингах. Через них відбувалося масштабне спотворення інформаційного простору, «накрутка» переглядів, вподобань, коментарів.

«У такий спосіб відбувався вплив на суспільну свідомість, зокрема, в інтересах ворожої пропаганди», — повідомляє СБУ.

Наразі організатору ботоферми повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та мереж електрозв’язку, що призвело до витоку та підробки інформації, спотворення процесу обробки інформації, порушення встановленого порядку її маршрутизації, що завдало значної шкоди) Кримінального кодексу України.

«Це правопорушення передбачає покарання (у вигляді обмеження або позбавлення волі — прим. АрміяInform) на строк до 6 років (за редакцією статті, яка діяла на час вчинення злочину)», — зазначає пресслужба СБУ.

У ході досудового розслідування встановлено, що фігурант ініціативно вийшов на росіян через спеціалізований telegram-канал та домовився про умови співпраці й оплати. Після цього він отримав детальні інструкції щодо запуску роботи ботоферми. Представники рф надали йому доступ до програмного забезпечення, а технічне обладнання для функціонування ботоферми зловмисник придбав сам.

«Експертиза засвідчила, що підозрюваний використовував SIM-банки, які дають можливість швидкої заміни сім-карт та підміни міжнародних ідентифікаторів мобільного обладнання (IMEI) для приховування своєї протиправної діяльності та уникнення блокування оператором», — повідомляє СБУ.

У межах досудового розслідування триває збір доказів протиправної діяльності. Документування здійснюють співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook
Новий британський танк Challenger 3 пройшов випробування

Новий британський танк Challenger 3 пройшов випробування

Перспективний основний бойовий танк четвертого покоління Challenger 3, який розробляється для британської армії, пройшов випробування.

росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

Війська росії поцілили по закладу освіти у Корабельному районі Херсонщини. На щастя, обійшлося без жертв.

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Війська рф продовжують тиснути на позиції українських військових на Бахмутському напрямку, зокрема на околиці міста Часів Яр Донецької області.

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити його із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Майстер-акумуляторник відділення ремонту та зарядки акумуляторних батарей

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759