ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Про путіна, петра І, москву, Смоленськ і… радянські паспорти

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 12 Червня 2022, 9:02

Днями російський диктатор порівняв себе з царем-засновником російської імперії петром І. путін вважає, що на його долю теж випала історична місія – повертати території і зміцнювати імперію. Під час виступу перед молоддю з нагоди 350-річчя останнього царя московії та першого імператора росії було схоже, що своїми підлими вчинками та розв’язаною в Україні війною бункерний щур справді пишається, адже вчиняє так само, як одержимий манією величі цар-садист.

Квазіісторична псевдонаукова риторика кремлівського карлика й справді заслуговує окремого дослідження. В галузі психології. Наскільки схиблена уява може таке генерувати?! Україну вигадав ленін, Польщу – сталін, а сучасна росія спадкоємець срср, київської русі, всеросійської імперії, Візантії, давнього Риму та Золотої Орди водночас.

А придворні ідеологи-пропагандисти, створюючи в досить своєрідний спосіб «культ особи» путіна, порівнювали його з римським імператором Октавіаном Августом, київським князем Володимиром Великим, російськими імператорами павлом І, миколою І, столипіним, леніним, сталіним, Бісмарком, Рузвельтом і, навіть, з венесуельським президентом Гомесом. Так і цього разу: не встиг новоспечений «збирач земель» оголосити себе реінкарнацією петра І, так одразу ж зомбомобілі в окупованому Маріуполі почали крутити псевдоісторичні програми про царя, що розпинав нашу Україну…

Звісно ж, тільки така багатогранна особистість, як путін, має право вершити долі цілих народів: визнавати «незалежність» квазідержав, яких ніколи не існувало, або скасовувати самостійність Литовської Республіки, бо держрада срср у вересні 1991 року перевищила свої повноваження.

До речі, подібно поводився й петро перший. Українська дослідниця Марина Траттнер нещодавно відшукала в шведському національному архіві лист посла Англії у Константинополі сера Роберта Саттона від 8 грудня 1710 року, де він повідомляє про те, цар вигадав наслідування своєї влади від інших королів, надав собі титул імператора, пообіцяв стати володарем Константинополя і бути похованим в Софійському соборі (Ая-Софія). Як відомо, менш ніж за рік петро перший зазнав нищівної поразки від османів та їхніх союзників біля річки Прут і відмовився від цих планів.

Корегувати на ходу плани щодо України, на щастя, доводиться й нинішньому володарю кремля. Все більше і більше скидається на те, що відродити срср у кордонах 1989 року до його сторіччя в грудні 2022-го не фантазії московських пропагандистів, а геополітична мета путінської війни, в якій захоплення України за три дні мало стати лише першим етапом. Принаймні на цю думку наштовхують нещодавно знайдені біля Макарова на Київщині новенькі бланки радянських паспортів, які планували видавати мешканцям відродженої урср.

Усе в найкращих традиціях «воєнного комунізму» 1920-х: заміна справжньої України маріонетковим проросійським утворенням, яке знову мало стати співзасновником «союзу нерушимого». З огляду на це, скасування незалежності Литви – зовсім не жарт, а «перша ластівка» другого етапу «повернення» територій. Усе це було б дуже страшно, якби після 100+ днів війни в Україні не виглядало просто смішно.

 

І законодавчу ініціативу госдумського депутата-єдинороса Федорова спочатку підняв на сміх член Сейму Литовської Республіки Матас Малдейкіс, написавши в Твіттері: «Якщо росія відкличе своє визнання незалежності Литви 1991 року, то Литва відкличе Полянівський договір 1634 року і вимагатиме, щоб путін підкорився владі Владислава IV і повернув усі окуповані території Великому князівству. Смоленськ – це Литва».

А потім окреме (щоправда, також гумористичне) розпорядження про статус москви видав міський голова Києва Віталій Кличко, керуючись тим, що колишні вищі посадові особи столиці зробили помилку. Тепер москва де-юре більше не існує, а де-факто – існує як історичне непорозуміння. Тролінг найвищого рівня!

Тепер тільки залишилося Володимиру Зеленському офіційно перейменувати росію на московію, оскільки Україна не бажає входити до її складу, чим порушено засадничий принцип імперської доктрини, який давав їй право називатися росією.

Сподіваюся, що так врешті-решт і буде: Литва поверне Смоленськ, Естонія – історичні землі, що нині входять до складу Псковської та Ленінградської областей, Польща – Калінінград, Японія – Сахалін і Курили, Фінляндія – Карелію, Україна – свої історичні землі, корінні народи Кавказу, Ідель-Уралу та Сибіру проголосять власні незалежні держави, а росія зменшиться до розмірів московського князівства та перестане бути загрозою всьому людству.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Старший бойовий медик, військовослужбовець ЗСУ

від 20800 до 23000 грн

Ніжин, Чернігівська область

Бойовий медик взводу

від 50000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Костянтинівка

1 відділ Сватівського РТЦК та СП