ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як Харківщина сіє хліб під бомбами й снарядами

Прочитаєте за: 3 хв. 10 Квітня 2022, 22:36

Чесно кажучи, на деякий час ми із колегою мовби  остовпіли. Геть обіч, по селу, рвалися ворожі снаряди. Усіх цивільних, як змогли, повідомили про реальну повітряну тривогу. А із центральної садиби фермерського господарства на околицях, не поспішаючи… вирулив трактор із навісними боронами, й спокійнісінько почимчикував у поля. Тільки й пропливло повз нас геть-чисто незворушне чоловіче обличчя у кабіні…

Згодом виясняємо, що за кермом того трактора сидів власник фермерського господарства. Добираємося до розбомбленого, наполовину спаленого хазяйства, розмовляємо із його дружиною, Любов’ю Іванівною:

– Пані Любо, ваш чоловік настільки відчайдушний?

– Аж ніяк: всі нормальні люди дуже бояться! Але сіяти і працювати, за скотиною ходити комусь же треба? Та й звикли ми. Поки росіян звідси не вибили, по нам прилітало із усіх боків. Орки ті стріляли по нашим, а наші, через мою голову, по ним. Штаб росіян он де був, у підвалі – за кількасот метрів від нас.

Нелюди вони, скажу вам, іще ті! Прийдуть зранку напідпитку, «попросять» молочка теплого, хліба домашнього тощо. А вже за годину палять по нас із автоматів й кулеметів. У затишшя розважалися – розстрілювали нашу техніку, сонячні батареї на фермі. Полювали із снайперських гвинтівок за легковиком із хлібом, свиней забивали собі на прокорм.

А щойно їх вибили з села, ми хутко засіяли шістдесят чотири гектари нашої землі. Сьогодні чоловік виїхав поля боронувати, так як вчора і сьогодні вночі пройшов дощ, й нам треба зберегти на засіяних полях у ґрунтах вологу. Ніколи нам боятися – у селян, як то кажуть, один день рік кормить…

Довідково. За даними профільного департаменту Харківської обласної військової адміністрації, станом на сьогоднішній день на всіх територіях, де не відбуваються бойові дії, аграрії посіяли близько трьох тисяч гектарів ранніх зернових і зернобобових культур. Загалом же селяни мають намір засіяти не менше 60% від планових до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну площ. Що, як мінімум, забезпечить продовольством населення регіону.

Тварини у хлівах й корівниках під обстрілом згоряли заживо

Зі слів Любові Іванівни, після звільнення села, як раз на її день народження наприкінці березня, на ферму від орків прилетіло кілька снарядів у ангар для молодняка. Воно вмить спалахнуло, й вивести скотину у фермерів та їхніх найманих працівників не було аніякої можливості. Тільки й залишалося, що рятувати від займання сусідні корівники й телятники, господарчі прибудови.А ще – слухати, як кричить скотина, що згоряє заживо. Із майже пів тисячі голів великої рогатої худоби, вівці та свиней вижила чверть.

Нині до фермерів повернулися, хто звідки, колишні співробітники. Усім миром вони підлатали вцілілі корівники й свинарники, реанімували частину техніки й інвентарю, та продовжили обробляти землю й доглядати, ростити скотину. Зараз найбільший їхній головний біль – каже Любов Іванівна – поставити на ноги поранених уламками снарядів телят та поросят, відновити розстріляну техніку. Ну і, прибратися за орками, які втікали із підвалів, кидаючи боєприпаси та підштаники…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. D1, D, C1E, CE 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

Фельдшер (військовий)

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Державна прикордонна служба України

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 51000 грн

Суми

Державна прикордонна служба України

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328