ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Після того, що ці нелюди влаштували в Бучі, ми просто мусимо їх винищити»

Прочитаєте за: 3 хв. 6 Квітня 2022, 12:26

Пілот 40-ї бригади тактичної авіації обіцяє помститися московитам за смерть побратима – Героя України Олександра Бринжалу

Ніч 2 березня 2022-го. У столиці – повітряна тривога!

Пара українських МіГ-29 виходить на перехоплення російських винищувачів. Сили не рівні, як і завжди! Втім, рідне небо помножене на мужність, професіоналізм та люту ненависть до окупантів дещо вирівнює шанси!

У небі – усього два українські винищувачі проти 12 ворожих!  Пілоти Повітряних Сил розуміють, на що йдуть, і не пасують, навіть у таких екстремальних умовах.

Того дня наші винищувачі влаштували гідну зустріч нелюдам – знищили одразу три російські літаки. На жаль, і у нас гірка втрата –  у повітряному бою загинув льотчик 1-го класу майор Олександр Бринжала.

Володимир – пілот другого українського винищувача, він бачив, як влучили у літак побратима, втім до останнього вірив, що Сашко катапультувався…

– Ми думали, їх усього четверо! Та вони одночасно атакували з кількох напрямків 12-ма літаками! Усе відбувалось миттєво! У ближньому бою наші шанси дещо вирівнюються, хоча кількісна та й технологічна перевага все ж на їхньому боці.  Саша підбив два ворожі літаки, я – один! На жаль, для Сані цей бій став останнім… Так, для ворога ми всі – Привиди! Сашко теж був Привидом! Сміливим і професійним! Маневри, які він виконував, його рішучість і влучність жодному окупанту не під силу! Після програних ближніх повітряних боїв ворог змінив тактику в повітрі й не наважуються підлітати до нас, як і входити зону дії нашого ППО. Випускає ракети «повітря-повітря» з максимальної дальності й… навтьоки! Натомість продовжує тактику терору – пуски крилатих ракет із території Білорусі.

Льотчик пояснює: це лише здається, що на війні не існує жодних правил. Насправді ж правила завжди є! Ну хіба, для рашистів вони не писані…

– Більше ніж місяць вони «чергували» над Чорнобильською АЕС. Це підло і ницо! Ми не могли їх збити, аби ця гидота раптом не впала на саркофаг чи якийсь уламок його не пошкодив.

Указом Президента України від 2 квітня 2022 року майору Олександру Бринжалі присвоєно звання Героя України, а 8 березня льотчик удостоєний ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Обидві нагороди – посмертно…

В останню путь повітряного аса проводжали бойові побратими – близькі та рідні пілота!

– Я завжди знала, що тато – Герой! – говорить донька Олена. – Він віддав життя за нас, за Україну! Мама теж служить, і брат, і дідусь має бойовий досвід. Каже, що син – «обійшов» його… Ми із таким захопленням завжди дивились на швидкі винищувачі, затамувавши подих слухали історії про війну… Нервово чекали вісточки із зони АТО/ООС, адже тато одним із перших відправився захищати Україну. Усі разом раділи, коли він розповідав, наскільки горять очі у курсантів, яким передавав досвід…

На обережне «Ну що там?», Олександр завжди впевнено відповідав: «Все добре! Перемагаємо!»

– Здавалося б, сильніше ненавидіти окупантів вже неможливо, – додає Володимир. –  Та після загибелі Сашка, після того, що окупанти влаштували в Бучі та інших містах, ми просто мусимо їх винищити! Усіх до одного! Особливо, коли нам врешті зважаться передати сучасні винищувачі! І тоді впевнено прокричимо світу: «Розслабтеся! Ми перемогли!»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна повернула із росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула із росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомоги.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Мінометник, оператор, навідник

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Інженер

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920