ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Харківські тероборонівці відкрили цьогорічний відлік бойових стрільб

Прочитаєте за: 4 хв. 19 Лютого 2022, 17:45

Черговим кроком до професійних висот для воїнів Харківської окремої бригади територіальної оборони стали бойові стрільби та інші практичні заходи на полігоні окремої механізованої бригади імені Івана Сірка оперативного командування «Схід».

Так, у рамках «Єдиного стрілецького дня» близько 400 військовослужбовців, воїнів-резервістів та військовозобов’язаних із усіх батальйонів військової частини Збройних Сил України вдосконалили свої практичні навички із вогневої, тактичної, спеціальної та медичної підготовок.

– До цього часу ми провели вже чимало часу на полігонах чи тактичних полях, – каже підполковник Євген Задорожний. – Проте цього року це поки перші у 2022-му бойові стрільби із автомата Калашникова та пістолета Макарова. Протягом останніх місяців до наших лав прийшло чимало новачків. Тож, акцент наших інструкторів ставився на закріплення їхніх теоретичних знань стійкими бойовими навичками.

Зокрема, захисники та захисниці України вражали цілі на відстані до 250 метрів, вчилися нести службу на блокпостах, надавати першу домедичну допомогу, знешкоджувати мінні загородження, а також реагувати на позаштатні ситуації під час охорони військового об’єкта.

За словами Командування військової частини, незважаючи на зайнятість на основній роботі, хлопці та дівчата змогли швидко зібратися в пунктах розташування батальйонів та організовано прибути до Чугуєва.

До речі, в ролі інструкторів та старших на навчальних місцях виступили діючі армійці із чималим бойовим досвідом зі складу бригади ТрО.

– Під час відпрацювання вправ із тактичної та спеціальної підготовок головна увага приділялася правильним діям воїнів ТрО у ході різних умов бою, а також їхньої стійкості до різких змін у тактичній обстановці. Також виховувалася віра у штатну зброю та впевненість у перемогу над ворогами, – уточнив командир бригади.

Чимало позитивних оцінок від інструкторів на вогневому рубежі отримала лейтенант Ірина Довгопола із Лозівського батальйону територіальної оборони.

– Минуло лише кілька місяців від моменту мого призову на дійсну військову службу. Проте я швидко вчуся і вже маю певні напрацювання в роботі з резервістами. Інструктори на навчальних місцях дуже докладно все пояснювали і були досить прискіпливі до виконання нами всіх навчальних вправ. Просуватися швидко полем бою, не робити зайвих рухів та відчувати лікоть товаришів – ось чому я сьогодні навчилася. Зараз дуже пишаюся своїми успіхами. Вважаю, що цей день я провела із користю для себе та обороноздатності всієї країни в цілому, – розповіла жінка-військовослужбовець.

Також під час полігонного вишколу, так би мовити, дві посади обіймав Юрій Потикун. Адже він діяв як звичайний рядовий воїн Красноградського батальйону ТрО та за сумісництвом ще був військовим капеланом частини.

– За моїми плечима служба в окремій механізованій бригаді імені Івана Сірка в самий розпал російсько-української війни у 2014−2015 роках. Як військовослужбовець запасу та громадянин України просто зобов’язаний бути на подібних заходах.  Свій бойовий досвід охоче передаю  молодим воїнам та всіляко підбадьорюю їх добрим словом. Головна причина, чому я сьогодні перебуваю на полігоні, полягає в тому, що тут я серед однодумців, стою в одному строю із найкращими синами та доньками України, – вважає Юрій Потикун.

Наприкінці проведення «Єдиного стрілецького дня» усіх хлопців та дівчат перевірено з основних предметів бойової підготовки. Також окремим воїнам вказано на недоліки та надано час для усунення.

– Приємно бачити, як наша бригада поступово стає все міцнішою та непереможною. Гадаю, що цей день на полігоні бойової бригади ОК «Схід» був корисним для підняття бойового духу воїнів, і позитивні емоції на обличчях моїх підлеглих є прямим підтвердженням цього, – підсумував підполковник Євген Задорожний.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник “ЗУ-23-2”

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Водій-заправник

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Одесса та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Механік радіолокаційної станції

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Перекладач-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Корюківський РТЦК та СП запрошує на контрактну службу в

від 21100 до 121100 грн

Мена, Чернігівська область