ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Які заходи плануються в Україні на День єднання

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Лютого 2022, 17:23

До Дня єднання в Україні планують низку заходів як у столиці, так і у регіонах країни. Триватимуть вони, щонайменше, два тижні. Про це під час брифінгу «Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ» повідомив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Він акцентував – попри те, що Указ Президента щодо встановлення Дня єднання України вийшов лише учора, постанова Кабінету Міністрів визначає та розписує конкретні дії та заходи, які ми будемо робити від завтрашнього дня і впродовж найближчих (щонайменше) двох тижнів.

– Чому важливий цей день? У принципі, як можна побачити зокрема з онлайн-опитування («Ставлення до наративів протидії дезінформації», яке проводилося за методологією Національного Демократичного інституту, дослідження розроблене спільно з коаліцією українських НГО та Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. – Ред.), однією з важливих для українців тез є: «Свого не віддамо і чужого не треба!». Отже, момент загрози – це момент фактичного єднання суспільства. І всі хештеги, прапори UAразом тощо, можуть допомогти нам відчути плече, лікоть, спину один одного. Це надзвичайно хороший ефект для того, щоб ми зрозуміли, що загроза хоча і є, але ми знаємо, як на неї відповісти. Як кажуть наші військові: «Наше єднання –  найкраща зброя проти Росії». Тому, що найбільший подарунок ворогу – це наша паніка, наш неспокій чи якісь хвилювання або хаотичні рухи, – сказав Ткаченко.

 

Що в межах цього Дня відбуватиметься в Україні:

  • буде піднятий Державний Прапор України на всіх адміністративних будівлях по всій країні;
  • о 10:00 буде виконаний Гімн України;
  • з 1 березня буде здійснене підняття грошового забезпечення для військовослужбовців на 30%, та доведено до 20% від початку 2022 року грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Нацгвардії України (за це відповідають відповідні державні органи);
  • відбудеться телемарафон: з 8 до 10 години ранку всі телеканали України будуть мовити однією картинкою;
  • З 8 до 10 години та з 19 до 22-ї відбудуться онлайн брифінги: ми побачимо різних очільників і державних діячів, можновладців, лідерів суспільних думок, волонтерів та інших, які будуть говорити та відповідати на запитання на тему, зокрема наративів, які допомагають об’єднувати нашу країну;
  • у закладах освіти будуть проведені уроки, присвячені єднанню (16 лютого, за сприяння МОН та Інституту Національної пам’яті України);
  • 17 – 18 лютого – уроки з медіаграмотності (у всіх школах країни).
  • Молебень Єднання в Софії (за попередньою згодою Всеукраїнської Ради Церков);
  • покази фільмів українського виробництва, зокрема патріотичних фільмів у кінотеатрах по всій країні та на телеканалах (за підтримки Держкіно);
  • МЗС буде проводити за кордоном іміджеві заходи у столицях світу, спрямовані на популяризацію України. Будуть підсвічені також, як і в Україні, дипломатичні установи кольорами Державного Прапора України;
  • буде реалізовано проєкт «Книга для зміцнення національної єдності»;
  • крім брифінгів офіційних осіб, у постійному режимі будуть відбуватися брифінги Збройних Сил України з інформацію щодо наших кордонів і  ситуації навколо України загалом.

– Також, наразі ми створюємо єдину віртуальну інформаційну платформу UAразом – це своєрідна реакція на виклики, які перед ними стоять. Завдяки цій платформі українці зможуть отримувати інформацію в постійному режимі у вигляді брифінгів, повідомлень, інформацію з перших джерел від офіційних очільників центральної влади, а також, що важливо, від регіонів. Ми хотіли б, щоб така інформація заповнила ті прогалини, які періодично виникають в інформпросторі, особливо в регіонах. Регіональні лідери будуть ділитися інформацією про те, що насправді відбувається в їхніх регіонах у цей момент. І в центрі також відповідати на ваші запитання, – анонсував Ткаченко.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 8 танків, 20 ББМ та 472 БПЛА.

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

росіяни застосували 117 FPV-дронів, 4 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 242 осколкові боєприпаси проти мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

В Україні створено Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів

На сьогодні до Корпусу демінерів долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стаpший механік-водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Кухар

від 10000 до 15000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Гранатометник

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

C/C++ Embedded developer (STM32)

від 21000 до 81000 грн

Одеса

ВМС ЗС України