ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Нові зимові черевики готові до постачання у війська

Важливо Відео Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Січня 2022, 15:49

Інші силові відомства України вже мають покращені зимові черевики, утім, для наших військових  поставлятимуть вже зовсім іншу модель. Прикордонники та нацгвардійці вже нинішньою зимою носять покращене зимове взуття, але воно є лише попередньою версією для Збройних Сил України.

Розробка та тестування покращених зимових берців розпочалась ще декілька років тому після зібраного фідбеку від військовослужбовців після використання їх у різних умовах та температурах. Головною відмінністю та покращенням стала зміна головного зовнішнього матеріалу черевиків. 

Із хромованої шкіри розробники Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ перейшли до нубуку. Попередня шкіра не давала потрібного для бійців паровідведення. Так, черевики «дихали», але недостатньо – ноги часто пріли через недостатню паропроникність хромованої шкіри. Також при покращенні паропроникності завдяки нубуку в новій продукції ще й не зменшились теплозберігаючі властивості.

Змінився формфактор берців. Зменшилася їхня висота, збільшився об’єм розшнурованого черевика, що дає можливість набагато швидше і зручніше одягати та знімати черевики. Шнурівка та гачки теж змінились – можливо зашнурувати взуття однією рукою, а окремий гачок на трикотажній стрічці дозволяє рухатись шнуркам під час згинання ноги, що було також недоліком попередньої моделі.

Удосконалили також носок та задню частину зимових берців. Вони стали міцнішими, виготовлені з поліуретану та вберігають ногу від пошкоджень спереду та на п’ятці. Тепер спокійно можна буде знімати один черевик за допомогою іншого, не турбуючись про їхнє пошкодження.

Ходовий шар підошви повністю новий. Протектор розроблений з урахуванням зменшення вірогідності застрягання камінчиків та збільшення сили тертя для меншого ковзання. Зріз каблука зроблений для комфортного переміщення черевиків на військовій техніці. Здавалось би, невидима деталь, а маленькі протектори між каблуком та ступнею зроблені спеціально, щоби нога не ковзала по металевих чи малих деталях техніки, бортах та драбинах.

Зазнала змін також внутрішня частина черевиків. Мембрана з утеплювачем залишились незмінними – вони захищають ногу військового від холоду та вологи, але дозволяють мікроскопічній парі виходити назовні, щоб нога не потіла. 

Головною новинкою стала зовсім інша устілка. Вона тепер має шар фольги, перфорацію та анатомічну форму для максимального комфорту носіння взуття. У комплекті є інша устілка, простіша, але нею можна замінити основну, коли її будуть діставати для просушування.

Нова генерація зимового взуття для Збройних Сил України стала квінтесенцією інженерної думки, виконання побажань військовослужбовців та усунення недоліків після їхніх зауважень. Тому після довгої розробки, удосконалень та тестувань – дані черевики вже можуть цього року закуповуватись Міністерством оборони України. Найкраще взуття – для найкращої Армії!

Детальніше про зимові берці можете переглянути у відео з розробником взуття Артемом Павленком.

Фото Віталія Солоного

Монтаж відео Олексія Мосейченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший стрілець-оператор

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Штурман БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Начальник медичного пункту 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 28100 до 128100 грн

Володимир, Волинська область

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079