ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Нові зимові черевики готові до постачання у війська

Важливо Відео Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Січня 2022, 15:49

Інші силові відомства України вже мають покращені зимові черевики, утім, для наших військових  поставлятимуть вже зовсім іншу модель. Прикордонники та нацгвардійці вже нинішньою зимою носять покращене зимове взуття, але воно є лише попередньою версією для Збройних Сил України.

Розробка та тестування покращених зимових берців розпочалась ще декілька років тому після зібраного фідбеку від військовослужбовців після використання їх у різних умовах та температурах. Головною відмінністю та покращенням стала зміна головного зовнішнього матеріалу черевиків. 

Із хромованої шкіри розробники Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ перейшли до нубуку. Попередня шкіра не давала потрібного для бійців паровідведення. Так, черевики «дихали», але недостатньо – ноги часто пріли через недостатню паропроникність хромованої шкіри. Також при покращенні паропроникності завдяки нубуку в новій продукції ще й не зменшились теплозберігаючі властивості.

Змінився формфактор берців. Зменшилася їхня висота, збільшився об’єм розшнурованого черевика, що дає можливість набагато швидше і зручніше одягати та знімати черевики. Шнурівка та гачки теж змінились – можливо зашнурувати взуття однією рукою, а окремий гачок на трикотажній стрічці дозволяє рухатись шнуркам під час згинання ноги, що було також недоліком попередньої моделі.

Удосконалили також носок та задню частину зимових берців. Вони стали міцнішими, виготовлені з поліуретану та вберігають ногу від пошкоджень спереду та на п’ятці. Тепер спокійно можна буде знімати один черевик за допомогою іншого, не турбуючись про їхнє пошкодження.

Ходовий шар підошви повністю новий. Протектор розроблений з урахуванням зменшення вірогідності застрягання камінчиків та збільшення сили тертя для меншого ковзання. Зріз каблука зроблений для комфортного переміщення черевиків на військовій техніці. Здавалось би, невидима деталь, а маленькі протектори між каблуком та ступнею зроблені спеціально, щоби нога не ковзала по металевих чи малих деталях техніки, бортах та драбинах.

Зазнала змін також внутрішня частина черевиків. Мембрана з утеплювачем залишились незмінними – вони захищають ногу військового від холоду та вологи, але дозволяють мікроскопічній парі виходити назовні, щоб нога не потіла. 

Головною новинкою стала зовсім інша устілка. Вона тепер має шар фольги, перфорацію та анатомічну форму для максимального комфорту носіння взуття. У комплекті є інша устілка, простіша, але нею можна замінити основну, коли її будуть діставати для просушування.

Нова генерація зимового взуття для Збройних Сил України стала квінтесенцією інженерної думки, виконання побажань військовослужбовців та усунення недоліків після їхніх зауважень. Тому після довгої розробки, удосконалень та тестувань – дані черевики вже можуть цього року закуповуватись Міністерством оборони України. Найкраще взуття – для найкращої Армії!

Детальніше про зимові берці можете переглянути у відео з розробником взуття Артемом Павленком.

Фото Віталія Солоного

Монтаж відео Олексія Мосейченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент: Україна зробить запит на засідання Ради Україна — НАТО щодо ППО

Президент: Україна зробить запит на засідання Ради Україна — НАТО щодо ППО

Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО, присвяченого протиповітряній обороні.

З листоноші до очільниці «роспошти»: колаборантка-кар’єристка отримала 11 років ув’язнення

З листоноші до очільниці «роспошти»: колаборантка-кар’єристка отримала 11 років ув’язнення

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала ще одна колаборантка, яка працювала на агресора у період окупації частини Харківщини.

ПАРЄ ухвалила Резолюцію про передачу заморожених активів рф на відбудову України

ПАРЄ ухвалила Резолюцію про передачу заморожених активів рф на відбудову України

Сьогодні, 16 квітня, у стінах ПАРЄ відбувся «український день», під час якого парламентарії ухвалили важливу Резолюцію щодо підтримки відбудови України.

На Львівщині у ЦНАПах рідні військових можуть проконсультуватися з працівниками ТЦК та СП

На Львівщині у ЦНАПах рідні військових можуть проконсультуватися з працівниками ТЦК та СП

На Львівщині у ЦНАПах рідні військовослужбовців можуть звернутися за консультацією до працівників ТЦК та СП. Наразі визначено 16 таких локацій.

На фронті 50 боєзіткнень: найгарячішим залишається Бахмутський напрямок

На фронті 50 боєзіткнень: найгарячішим залишається Бахмутський напрямок

Ворог завдав 2 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Рустем Умєров обговорив, як зірвати плани росії та посилити нашу ППО з Ллойдом Остіном

Рустем Умєров обговорив, як зірвати плани росії та посилити нашу ППО з Ллойдом Остіном

Міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець роти охорони

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Водій категорій B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Бухгалтер фінансової служби

від 20000 до 22000 грн

Чернівці

Військова частина 3113 НГУ

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Біла Церква

Троїцький ТЦК та СП

Командир відділення, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область