ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Головний сержант Повітряних Сил розповів про критерії відбору на командні посади

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2021, 19:39

Про здобутки та нові повноваження сержантів, а також проблемні питання, журналісту АрміяInform розповів головний сержант Повітряних Сил України ЗСУ, головний майстер-сержант Костянтин Станіславчук. Він — людина більш ніж досвідчена. За плечима —  25 «календарів». Перед тим, як рік тому офіційно очолив сержантський корпус Повітряних Сил.

—  Попри певні перепони, насамперед збройну агресію,  наше військо реформується, розвивається сержантський корпус, — розповідає Костянтин Станіславчук. — Нам практично вдалось відійти від пострадянської системи й досягнути колосальних змін, які видно неозброєним оком. Це і чітко побудована сержантська вертикаль, і багаторівнева система підготовка, і мережа нових навчальних закладів.

Головний сержант Повітряних Сил України ЗСУ зазначив, що в роботі намагається відмовитись від зайвого документообігу, більше безпосередньо спілкуватись із підлеглими. Та водночас і «відпочивати» сержантам Повітряних Сил не дає змоги.

— Взяти до уваги хоча б «фізо». Заняття ніколи не відбувається у нас для «галочки». І командири, і молодший сержантський склад бігають, відтискаються, проходять смуги перешкод. Я й сам є постійним відвідувачем спортивного залу, тож усіх запрошую. Хоч серед сержантів Повітряних Сил багато не лише молоді, а й людей середнього віку, нікому спуску не даємо. Проте я завжди наголошую на тому, що сержант це не просто фізична підготовка, а й розум, особливо на полі бою.

Костянтин Станіславчук додає, що значна частина сержантів ПС є учасниками АТО/ООС. Що ж до командної ланки, то тут статистика – стовідсоткова.

— Це один із критеріїв прийняття на командну посаду, що є важливим для авторитету перед підлеглими, професіоналізм, розуміння сучасних підходів. Тим паче сучасні сержанти не лише виконують накази офіцерів, а й вивчають та ухвалюють рішення.

Костянтин Станіславчук каже, що сержанти ПС рідко сидять у кабінетах – постійні збори, навчання, тренування, відрядження в район ООС… Та й він разом із підлеглими постійно вчиться, адже має бути обізнаний щодо стану справ у родах, військах (силах) ПС ЗСУ.

— Сумувати точно не доводиться. Шкода, що через пандемію багато міжнародних заходів довелось відмінити. Та надія є, що все відновиться.

«Про що найбільше болить голова  у командира», —  запитую наостанок у Костянтина Анатолійовича. І хоч свято псувати негативом чоловік не бажає та все ж відповідає.

— Зміни в менталітеті, навчання, покращена підготовка, це, звісно, добре, та все ж хочеться, аби сержанти отримували не лише моральне задоволення від служби, а й мали  матеріальну мотивацію. Саме фінансові аспекти, питання житла часто є вирішальними…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже прибула в Україну з робочим візитом. Разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вони поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну, розташованої біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

На східному напрямку Сили оборони продовжують завдавати противнику втрат у живій силі та техніці. За минулу добу військові ліквідували 827 окупантів та знищили 6 танків.

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

Сьогодні, 26 квітня, російські війська скинули керовані авіабомби на промисловий об'єкт у Сумах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Рульовий-мотоpист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ