ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Головнокомандувач ЗС України взяв участь у багатонаціональному засіданні сержантського складу в межах Програми НАТО DEEP

Відео Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Листопада 2021, 18:32

Сержанти відіграють важливу роль у ланцюгу відносин командир – підлеглі. У країнах НАТО сержанти стежать за дисципліною, навчають солдатів за принципом: «слідуй за мною – роби як я» та командують цілими підрозділами. Україна вже давно стала на шлях трансформації сержантського корпусу та провела низку важливих реформ щодо зміцнення сержантсько-старшинського корпусу, так званого хребта української армії.

Сьогодні, 9 листопада, на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського розпочало роботу багатонаціональне робоче засідання експертної групи з питань професійного сержантського складу в межах Програми НАТО «Удосконалення військової освіти» (Defence Education Enhancement Program — DEEP). До участі в засіданні залучені близько 50 представників країн-членів та партнерів Альянсу. Групу іноземних експертів НАТО на заході очолює керівник Програми НАТО DEEP Міжнародного секретаріату НАТО Маріуш Соліс. Україну представляє головний майстер-сержант Збройних Сил України — начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України Олександр Косинський (співголова засідання).

Вдячність від керівництва Збройних Сил України за результативну допомогу в питаннях підготовки представників сержантського корпусу фахівцям Альянсу висловив Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний:

— Я хотів би подякувати програмі НАТО «Удосконалення військової освіти», яка працює з 2013 року. Завдяки вам у реформі сержантського складу ми зробили величезні кроки. У нас повноцінно і якісно функціонують 4 центри підготовки сержантів. Ми повністю опанували багаторівневу систему підготовки сержантського складу й успішно працюємо над підготовкою інструкторів. Рухаючись до НАТО, ми також опановуємо підготовку штабних сержантів.

До участі в робочому засіданні також залучені представники Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України, структурних підрозділів Генерального штабу ЗСУ, які відповідають за питання професійної освіти та підготовки сержантського складу, командувань видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, закладів фахової передвищої військової освіти, центрів підготовки сержантського складу.

Захід такого масштабу є свідченням значного прогресу України в розбудові професійного сержантського корпусу. З кожним роком дедалі більше військовослужбовців обирають шлях професійного сержанта, і це не дивно, адже реформа сержантського корпусу зазнала колосальних змін.

— Раніше дуже багато сержантів переходили на офіцерські посади, але це було до того, як ми розпочали реформу сержантського корпусу. Ми змінили систему грошового забезпечення, ввели нову колонку військових звань, яка мотивує сержанта обирати шлях професійного сержанта. Також було вирішено багато соціальних питань, як-от компенсація коштів за піднайом житла. На сержанта покладається дедалі більше відповідальності в питаннях підготовки особового складу, у питаннях підтримання дисципліни та підготовки підрозділу до виконання завдань за призначенням. У нас є сержанти, які виконують обов’язки навіть командирів взводу, — розповів співголова засідання Олександр Косинський.

Багатонаціональне засідання триватиме впродовж трьох днів. Учасники представлятимуть програми та курси професійної підготовки сержантського складу, пропозиції щодо їх синхронізації, визначатимуться з можливими форматами майбутніх програм обміну викладачами-інструкторами з метою розширення співробітництва між навчальними закладами за підтримки Програми НАТО DEEP.

Фото автора,

Відео Андрія Суворова

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Воїни 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор забезпечення навчально-тренувального процесу обслуг ЗРК

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Заступник командира роти

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Гранатометник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Фельдшер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Охоронець приміщення

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ