ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У жовтні Рада розгляне законопроєкти про амністію щодо засуджених учасників бойових дій та протидії фіктивній волонтерській діяльності

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Жовтня 2021, 18:20

Амністія-2021

Законопроєкт (№5249 від 15.03.2021 року) визначає порядок застосування амністії у 2021 році. Він передбачає амністію для засуджених ветеранів війни (учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників війни), вагітних, ліквідаторів ЧАЕС і пенсіонерів. Застосування амністії полягатиме у звільненні від покарань (зокрема й від покарання у вигляді позбавлення волі) осіб, визнаних винними у вчиненні злочину, який не є тяжким або особливо тяжким, та осіб, стосовно яких вирок суду ще не набрав законної сили.

Проєкт пропонує звільнити від відбування покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців, засуджених за злочини  невеликої та середньої тяжкості, а також засуджених  уперше за тяжкі злочини, якщо вони вже відбули більше ніж половину строку покарання.

У проєкті також зазначено, що амністія не застосовується до осіб,  яких засуджено за злочини проти основ національної безпеки України та ряд інших важких злочинів.

Протидія фіктивній волонтерській діяльності

Законопроєкт № 4521 (№ 4521 від 18.12.2020 року) спрямований на протидію фіктивній (яка фактично не здійснюється) волонтерській діяльності, яка наразі може сприяти в  отриманні іноземцями та особами без громадянства дозволу на тимчасове проживання на території України без належних для цього підстав.

Така протидія здійснюватиметься шляхом установлення запобіжників, а саме: перевірки вказаних осіб на загрозу національній безпеці України, перевірки фактичного здійснення ними волонтерської діяльності та вилучення організацій/установ із Переліку у випадку порушення ними або особами, яких вони залучають, установлених законом обов’язків.

Включення організацій до Переліку займатиме 20 днів із дня подання заяви після перевіркитаких організації та їхніх документів Службою Безпеки України.

Проєкт пропонує доповнити Закон України«Про волонтерську діяльність» новим розділом, який визначатиме особливості провадження волонтерської діяльності із залученням іноземців та/або осіб без громадянства.

Зокрема, депутати планують передбачити обов’язки організацій та установ, які залучають до волонтерської діяльності іноземців, осіб без громадянства на території України чи за її межами. Окремим пунктомвизначатимуться підстави для виключення встановлених фіктивних волонтерських структур із відповідного переліку.

Обидва законопроєкти заплановано до розгляду у першому читанні на 6 жовтня 2021 року.

Підготував Віктор Шевченко

Читайте нас в Telegram
Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу БПЛА

від 27000 до 27000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Оператор систем РЕБ | Військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина А0528

Військовий медик

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Начальник наземного запитувача до в/ч А2800

від 23000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Санітарний інструктор у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079