ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Дніпрі презентували мілітарний мотоклуб «Patriots», який об’єднає байкерів – захисників України

Армія і суспільство Публікації
Прочитаєте за: 5 хв. 15 Жовтня 2021, 9:41

14 жовтня у Дніпрі відбувся мотопробіг, яким офіційно розпочато історію мотоклубу «Military Motorcycle Club «Patriots», що об’єднає байкерів з військовим досвідом — ветеранів та чинних військовослужбовців.

Як розповідає ініціаторка створення байк-клубу, старший ординатор травматологічного відділення Військово-медичного клінічного центру Східного регіону (м. Дніпро) майор медичної служби Вікторія Паламарчук, ідея створення клубу як тематичного осередку сучасної української мотоциклетної культури з акцентом саме на військовослужбовців, ветеранів та учасників бойових дій виникла понад рік тому. Мета його створення — формування когорти однодумців, які прагнуть поширювати у мотоспільноті та суспільстві цінності, що стали для них філософією життя. Патріотизм, бойове братерство, взаємодопомога, дисципліна — ці поняття і цінності для людей, які пройшли крізь війну, зазвичай мають більший і глибший сенс, ніж для тих, хто її не бачив.

Вікторія Паламарчук

За словами Вікторії Паламарчук, її чотирирічний досвід спілкування у широкому колі залучених до байкерського руху показав, що є потреба створення саме військового мотоклубу, члени якого говоритимуть між собою однією мовою та будуть готові підтримати й допомогти одне одному не тільки у межах улюбленого хобі, а й у будь-якій життєвій ситуації.

Вона розповідає, що захоплювалася мотокультурою з дитинства. Слідуючи за своєю мрією, у 2018 році почала мандрувати країною на власному байку Yamaha Drag Star 400, нині щодня приїздить на службу на мотоциклі Yamaha Midnight Star з об’ємом двигуна у 1000 кубічних сантиметрів — це потужний і швидкий апарат. Мотоциклом також їздила і на ротації у військовий госпіталь у Маріуполі.

Ця поїздка, напевно, і визначила необхідність створення мотоклубу для військових.

«Напередодні ротації я була у відпустці і брала участь у мотопробігу. Під час обговорення планів щодо майбутніх заходів я сказала, що не зможу взяти у них участь, адже їду на тривалий час виконувати завдання. Коли один з хлопців запитав: чи можу я під якимось надуманим приводом відмовитися від ротації на фронт — мене це шокувало», — згадує Вікторія.

— Мотоклуб — це про транспорт чи про щось більше?

— Для себе вирішила, що мотоцикл — це мій стиль життя, це відчуття свободи, яке дарує байк. Це можливість залишити позаду весь негатив — все, що було за день. Коли ти їдеш дорогою, все прожите залишається десь там, позаду.

Коли почала спілкуватися з іншими хлопцями й дівчатами, які також їздять на байках, то побачила, що нас, військових, там не дуже розуміють. Люди живуть іншим життям. Популярними є ті, хто має чимало вільного часу та достатні фінансові можливості.

У цьому середовищі військові представлені дуже обмежено, їх там мало знають. Хоча я вважаю, що військові заслуговують на більшу повагу.

Хотілося б об’єднати людей, яких пов’язує спільна ідея, які мають спільний погляд на життя, однакове розуміння поняття Батьківщини й знають, у чому полягає її захист. Люди, яких це об’єднує, мислять іншими категоріями та сповідують інші цінності, ніж цивільні.

Тому хочеться об’єднати патріотів, які служать або служили в армії, та знають, як це — захищати свою країну. Звісно, це мають бути люди, які люблять їздити на мотоциклах і для яких це є також стилем життя. Щоб вони були гідно представлені військовим клубом у мотосередовищі.

— Яким є формат клубу і як ідею його створення сприйняли у байкерському русі?

— Понад рік ми розмірковували над структурою клубу, його назвою, емблемою, статутом. У байк-середовищі необхідно отримати своєрідне «погодження» на створення нового клубу. Важливо, щоб його сприймали інші — це така тонка політика визнаних клубів. Ми через це теж пройшли: отримали погодження, нас позитивно сприйняли у нашому місті Дніпро. Великі клуби допомагали консультаціями та порадами, з огляду на які й була сформована наша позиція, за що їм велика подяка.

Ми обрали для себе формат Military Motorcycle Club — такий формат в Україні представлений уперше, його до цього моменту не було в нашій країні. Клуби такого формату діють у деяких країнах Європи та світу. Вони об’єднують військових та ветеранів, які брали участь у бойових діях. Це Австралія, Нова Зеландія, Данія, Норвегія, США.

Формат Military Motorcycle Club дуже обмежує коло тих, хто має право вступу, тому він не є широко розповсюдженим, оскільки сучасні клуби створюються зазвичай без прив’язки до певної професії його членів.

Наразі ми маємо необхідний мінімум членів клубу, досвід спілкування з якими показав їхню надійність. Це чинні військовослужбовці з різних підрозділів, зокрема з нашого госпіталю, є один офіцер у відставці, є офіцер, який планує знову призиватися на військову службу, вже є і охочі приєднатися в майбутньому.

Нашою специфікою є адаптованість під можливості військовослужбовців, оскільки тривалі ротації унеможливлюють повноцінну участь членів у клубних заходах — це обов’язково буде враховуватися.

Ще однією нашою особливістю є гендерне рівноправ’я, адже багато відомих клубів складаються виключно з представників однієї статі. Ми, як і більшість сучасних мілітарних мотоклубів, не розділяємо людей за статевою приналежністю — всі члени клубу мають однакові права.

— З чого почнете свою діяльність і на чому будете зосереджені?

— Мотопробігом містом ми відзначаємо день нашого створення і 14 жовтня — День захисників і захисниць України — буде нашим днем народження. У цей день щороку ми збиратимемося та говоритимемо про спільне. Якщо клуб буде цікавий людям і буде розростатися, то обов’язково плануємо брати участь у волонтерській діяльності.

Одразу зазначу, що членами клубу можуть стати люди, на яких можна покластися — це дуже важливо. Клуб — це мотосім’я, у якій панує довіра, де ти завжди можеш покластися на своїх побратимів.

Окрім створення ветеранського кола однодумців, метою клубу є популяризація здорового способу життя, популяризація моторуху, популяризація безпеки руху.

Хочеться донести до людей, що байкер — це нормальний учасник дорожнього руху, а ті, хто порушує правила — їх меншість.

Хочеться показати суспільству позитивний образ байкера і гідний образ військового.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Командир взводу

від 25000 до 25000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Кулеметник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Бойовий медик взводу

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область