ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Поет Борис Кутовий презентував українським захисникам свою книгу

MilitaryArt Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Жовтня 2021, 15:41

На передових позиціях у районі проведення операції Об’єднаних сил відбулася презентація поетичної збірки військового письменника і журналіста Бориса Кутового. Саме тут, на «нулі», першими вдячними читачами книги й відданими її шанувальниками стали люди у військових одностроях. Захід пройшов за підтримки командування Об’єднаних сил і за інформаційної підтримки газети Верховної Ради «Голос України».

— Для мене честь і здійснення мрії презентувати книгу саме тут, на «нулі», серед хлопців, бойових побратимів, — сказав письменник Борис Кутовий у день презентації. — Сьогодні відбулась постановка за мотивами цієї поетичної збірки «Смерть поета». І нехай нікого не лякає назва, бо ця книга — про життя і любов.

За мотивами книги Бориса Кутового «Смерть поета» у районі бойових дій відбувсь і театралізований музичний виступ творчої групи міжнародно відомих українських та грузинських акторів під керівництвом режисера-постановника Максима Добролюбова.

На імпровізовану сцену, від якої до ворожих позицій — кілька сотень метрів, вийшли виконавець головної ролі в кінострічці «Кіборги» Роман Ясиновський та артисти Грузинського державного театру імені Ахметелі Георгій Цхададзе і Нуца Топурія. Вони завітали до українських морських піхотинців безпосередньо на передову, аби підтримати моральний та психологічний стан бійців.

У виконанні Георгія Цхададзе і Нуци Топурія пролунали десять зворушливих пісень українською та грузинською мовами.

Ділячись враженнями від концерту, грузинський співак Георгій Цхададзе сказав:

— Україна та Грузія — дуже добрі друзі. Українські військові, які виконують тут, на передньому краї, свій обов’язок, — справжні солдати. Вони роблять велику роботу для наших країн. І це дуже важливо для нас — бути тут саме зараз.

Нуца Топурія також підтвердила, що пишається мужністю українських воїнів-захисників:

— Україна і Грузія мають схожі проблеми й однаково потерпають від російської збройної агресії, — сказала вона. — Я дуже рада бути тут сьогодні, і для мене цей день — найкращий.

Театралізовану композицію, що була презентована на передовій, поставив режисер київського Національного театру оперети Максим Добролюбов. Близько місяця українські та грузинські майстри готували свій виступ. Репетиції відбувалися в онлайн-режимі. За словами Максима Добролюбова, він задоволений спільною роботою, в яку вдалося привнести як елементи театралізованого дійства, де головну роль солдата, який пише листи своїй коханій, виконує Роман Ясиновський, так і проникливого душевного співу у виконанні Георгія Цхададзе та Нуци Топурія.

— 14 жовтня 2021 року Україна вшановуватиме своїх захисників і захисниць. Це особливий день не тільки для українського народу, а й для творчої спільноти не лише в Україні, а й у всьому світі. Для всіх нас український захисник — зразок мужності та любові до рідної землі, — сказав режисер-постановник Максим Добролюбов.

За словами українських морпіхів, презентоване артистами України та Грузії музично-театралізоване дійство подарувало їм заряд оптимізму та віри в перемогу.

— Презентація книги Бориса Кутового, вистава за мотивами його поезій та концерт справили на мене настільки сильне враження, що одразу після завершення цього дійства я зателефонував своїй дружині і сказав, що кохаю її! — поділився позитивними емоціями морський піхотинець Володимир.

Читайте нас у Facebook
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Президент підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Президент підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Сарата

18 окремий батальйон 35 ОБрМП

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Штаб-сержант 3 категорії у в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО