ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Юні мешканці Полтавщини провели військово-патріотичний автопробіг з нагоди Дня визволення міста

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Вересня 2021, 9:58

– Метою автопробігу є ознайомлення з місцями боїв та відтворення хронології подій 80-річної давнини, коли восени 1941 року червоноармійці ціною неймовірних зусиль та втрат на кілька діб затримали німецькі війська на шляху до Харкова, створивши міцний оборонний рубіж, – розповів керівник дитячого військово-спортивного центру «Воїн» Олег Бариш. – А рівно три роки  по тому під час блискавичної операції визволили місто від окупантів. Учасники зборів – учнівська та студентська молодь, мають знати і пишатись історією своєї країни, адже саме традиції старших поколінь покладені в основу військово-патріотичного виховання кожного з нас. І сьогодні українські захисники з честю та гідністю доводять це на Сході у протистоянні з російським агресором.

Захід був ініційований обласним управлінням науки та освіти Полтавської облдержадміністрації, керівництвом військово-спортивного центру «Воїн», клубу юних десантників, кафедрою підготовки офіцерів запасу Полтавського  національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за активного сприяння органів місцевого самоврядування та дирекції Полтавської філії Національного військово-історичного музею України.

У цей день юні полтавці поклали квіти до Стели Вічного вогню у центральному парку міста, монументів загиблим воїнам Другої світової війни та героям-захисникам, полеглим на Сході України, на міській Алеї Пам’яті та Стіни Пам’яті на території музею дальньої авіації.

До слова, локація, що розташована на території Полтавської філії національного військово-історичного музею, викликала в учасників автопробігу найбільшу зацікавленість та захоплення. Адже саме тут створена унікальна тематична експозиція, присвячена тим далеким подіям, зібрані документи та експонати часів Другої світової війни, що розкривають маловідомі сторінки періоду оборони та визволення міста.

Огляд музейних залів доповнив перегляд тематичних відеороликів та світлин. Потім гості музею вшанували пам’ять героїв-захисників усіх поколінь покладанням квітів та хвилиною мовчання.

На завершення заходу юнаки та дівчата залишили запис у книзі почесних гостей музею та щиро подякували дирекції за активну допомогу та сприяння у духовному і патріотичному вихованні молодого покоління майбутніх захисників України.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Командиp міномета, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Дніпро

Л-П ЗВ ВСП

Стpілець, помічник гpанатометника

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область