ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Український малогабаритний комплекс радіорозвідки Plastun бачить ворожі об’єкти за 15 км

Інфографіка Озброєння та техніка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Вересня 2021, 12:21

Малогабаритний тактичний пеленгаційний комплекс Plastun-RP3000 від НВЦ «Інфозахист» завдяки модульності, габаритам та енергоавтономності значно підвищує мобільність груп тактичної радіорозвідки. Про це розповів директор з маркетингу підприємства Едуард Веліканов.

Понад сотню комплексів Plastun-RP3000 поставлено у війська

За його словами, комплекс розробляли в тісній взаємодії з досвідченими фахівцями з радіопеленгації та радіомоніторингу. Під час створення й удосконалення комплексу був використаний практичний досвід бойових дій у районі проведення ООС. Понад сотню комплексів вже поставлено у війська.

Едуард Веліканов повідомив, що Plastun-RP3000 дозволяє пеленгувати системи зв’язку, виявляти сигнали, зокрема із псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ). Це обладнання також визначає місцеположення та відображення координат джерела радіовипромінювання в режимі реального часу з метою створення та актуалізації мапи радіоелектронної обстановки. Крім того, комплекс забезпечує обмін даними по захищеному каналу зв’язку в режимі реального часу для узгодження інформації про розташування та характеристики виявлених джерел радіовипромінювання.

Читайте також: 15-метрова щогла для зв’язку чи спостереження від підприємства «Інфозахист» розгортається лише за 45 секунд

Простими словами, комплекс є своєрідним «біноклем», який дозволяє побачити на відстань до 15 км, де перебуває на мапі радіоелектронної обстановки об’єкт розвідки. Варто додати, що конструкція пеленгатора є доволі вдалою: від фідерної антени йде кабель до блоку обробки та акумулятора, а звідти до 100 метрів кабелю до ноутбуків. Це дозволяє розгорнути установку, наприклад на даху, а оператору заховатися в захищеному місці. Детальніше про це можна переглянути на відео нижче:

Власне програмне забезпечення НВЦ «Інфозахист» дозволяє візуалізувати дані, які надходять до оператора. Зокрема, у вкладці динаміки в режимі частоти із відображенням спектрограми відбувається пошук сигналів в робочому діапазоні та аналіз обстановки в радіоефірі в режимі реального часу. Оператор має можливість здійснювати контроль ефіру в усій смузі миттєвого огляду  20 МГц без додаткових переключень чи налаштувань. 

На мапі із відображенням місцеположення двох напівкомплектів Plastun-RP3000 і їх направленнями пеленгу відображається вся необхідна інформація для роботи оператора. Під час створення, редагування мапи радіоелектронної обстановки оператор має змогу не зупиняти процес виявлення та пеленгації джерел радіовипромінювання чи радіомереж.

Слід відзначити, що у складеному стані комплекс може бути розміщений у двох наплічниках загальною вагою до 39 кг, що забезпечує додаткову зручність та скритність під час переміщення. Це дозволяє розгорнути пеленгаційний комплекс у найвигіднішій точці розміщення та оперативно зібрати необхідні розвіддані.

Окрім стаціонарних об’єктів, пеленгатор Plastun-RP3000 можна встановлювати на техніку, зокрема на мобільний комплекс радіорозвідки «Хортиця-М» (про нього читайте в наступних публікаціях АрміяInform).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник радіостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Водій кат В

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Технік автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України