ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Танкісти бригади «Холодний Яр» стали найкращими в районі проведення ООС

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Вересня 2021, 18:42

Завершився конкурс на найкращий танковий взвод операції Об’єднаних сил. У ньому взяли участь підрозділи бригад, які безпосередньо виконують бойові завдання в Донецькій та Луганській областях.

У підсумковому епізоді змагань танкісти показали варіанти ведення протидесантної оборони ділянки морського узбережжя з практичним виконання навчально-бойових стрільб з озброєння танків по надводних цілях умовного противника.

— Сьогодні кращі танкові взводи показали свої навички під час оборони морського узбережжя. Ми готові відбити наступ противника як на суходолі, так і з моря. Особовий склад, на мою думку, показав відмінний результат. Екіпажі обмінялися досвідом, адже в кожного свої напрацювання і досвід. Дуже важливо ці знання акумулювати, щоб кожен взяв найкраще один від одного, — наголосив командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Павлюк. — Задоволений цими навчаннями і ми будемо продовжувати вдосконалювати польову виучку підрозділів, наскільки нам це дозволить бойова обстановка. Також постійно взаємодіємо зі всіма силовими структурами, які залучені до проведення ООС. Вражений майстерністю танкового взводу полку «Азов», який показав, що може виконувати бойові завдання на рівні із підрозділами Збройних Сил. Ми постійно відпрацьовуємо спільні операції і плануємо це продовжувати в майбутньому.

Учасники конкурсу змагались у трьох номінаціях: управління танковим підрозділом під час ведення наступального бою та вогневе ураження, водіння у складних умовах місцевості, розвідка цілей та виклик вогню артилерії.

— З досвіду проведення операції Об’єднаних сил та початкових етапів АТО танкові підрозділи, як основна ударна сила Сухопутних військ, сьогодні відпрацьовували такі елементи як «Танкові штани», що передбачає ведення вогню по черзі з декількох вогневих позицій по цілях, зокрема й по надводних, не затримуючись на одній позиції більше п’яти-десяти секунд. «Танкова двійка» — передбачає дії в парах. Пари послідовно замінюють одна одну для поповнення боєкомплекту та в разі виходу з ладу техніки. А також «Танкова карусель» — декілька бойових машин по черзі виходять на позиції для стрільби, відкривають вогонь та одразу відходять назад. У такий спосіб для противника танк з’являється лише на декілька секунд, що ускладнює можливість відкрити вогонь у  відповідь, — розповів заступник командувача ООС полковник Михайло Драпатий.

За результатами проведення конкурсу перше місце посіла механізована бригада «Холодний Яр». Друге місце виборола танкова Сіверська бригада. Танкісти механізованої бригади імені короля Данила стали третіми.

Призери конкурсу були нагороджені сувенірними подарунками та грошовими сертифікатами. Найкращі військовослужбовці отримали відзнаки командувача ООС та почесні грамоти.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Машиніст бульдозера, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Оператор-гранатометник | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Стpілець-зенітник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Заступник командира роти з МПЗ, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-зенітник (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади