ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Укроборонпром та КПІ дослідили різні сценарії майбутнього ОПК – Юрій Гусєв

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Серпня 2021, 9:51

Державний концерн «Укроборонпром» та Національний технічний університет України «КПІ» імені Ігоря Сікорського дослідили різні сценарії майбутнього ОПК. Про це розповів генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі, повідомляє пресслужба Концерну.

На переконання очільника Концерну, без екосистеми, яка би об’єднала науку, освіту, виробництво та просування українських озброєння та військової техніки на зовнішніх ринках, оборонка буде й надалі втрачати.

«Ми сподіваємося, що невдовзі Президент України Володимир Зеленський підпише законопроєкт № 3822 — і це буде потужним імпульсом до відродження ОПК, який зазнав важких втрат у попередні роки. Недофінансування, відсутність належної уваги з боку держави, вплив світових криз призводили до втрат окремих підприємств і цілих секторів галузі, – наголосив Юрій Гусєв. – Сьогодні відкривається нове вікно можливостей для розвитку української «оборонки»: ухвалено законопроєкт про реформування ОПК, є стратегія розвитку ОПК, яку підтримала РНБО. Всі ці можливості ми маємо використати для посилення армії, зробивши роботу над помилками минулих років».

Проведені дослідження довели, що потрібно зосередитися на розробці нової ракетної програми, високоточного озброєння, протикорабельних ракетних комплексів, засобів ППО та РЕБ, безпілотних повітряних, наземних і морських систем тощо. І що загалом майбутнє – за безпілотними системами.

«На тлі світових подій та військової агресії з боку Російської Федерації ми маємо сильні позиції, на які потрібно спиратися. Це готовність більшості громадян захищати незалежність і суверенітет країни, велика кількість армійців, які мають досвід реальних бойових дій та спільних навчань з військами НАТО, великий експортний потенціал ОПК. Наразі Україна входить до ТОП-20 найбільших світових експортерів зброї та має все для того, щоб увійти у ТОП-10. Крім того, Укроборонпром цьогоріч повернувся до ТОП-100 зброярських компаній світу», – проаналізував перспективи розвитку вітчизняного ОПК генеральний директор Концерну.

Зі слів Юрія Гусєва, підприємства Укроборонпрому мають величезний потенціал за напрямками ракетних програм, БПЛА, кібербезпеки та кіберзахисту, РЕБ, бронетехніки та робототехніки.

«Нашим ключовим завданням є розвиток українського ОПК, створення інноваційних кластерів на кшталт кластера “Антонов”, який об’єднав Національну академію наук, низку вишів та оборонних підприємств, прискорення появи нових видів зброї для асиметричної протидії агресії, інтеграція України в міжнародну систему колективної безпеки, а також зменшення розриву між потребами нашого війська та можливостями вітчизняної науки, — підсумував очільник Укроборонпрому. – Для цього ми разом з КПІ створили Інститут передових оборонних технологій. Крім того, цьогоріч стартує магістерська програма на базі КПІ для потреб ОПК».

Юрій Гусєв підкреслив: «ОПК є і завжди буде фундаментом для нашої армії, а армія – фундаментом для нашої держави. ОПК України може і має стати драйвером розвитку економіки України, а ми повинні цьому сприяти. На цьому наполягає Президент України Володимир Зеленський».

Читайте нас у Facebook
російські нафтобази палають, війна роботів, Авдіївський напрямок: стрім із прифронтового міста

російські нафтобази палають, війна роботів, Авдіївський напрямок: стрім із прифронтового міста

Атаки на російську нафтову промисловість тривають – ніч у рф виявилася справді запальною, адже об'єкти паливної інфраструктури горіли принаймні у двох областях: Смоленській та Воронезькій.

Інтенсивність обстрілів Сумщини зросла втричі

Інтенсивність обстрілів Сумщини зросла втричі

Ворог значно збільшив застосування систем залпового вогню і БПЛА, що скидають боєприпаси.

Спецпризначенці показали, як залишають окупантів без комплексів спостереження та засобів РЕБ

Спецпризначенці показали, як залишають окупантів без комплексів спостереження та засобів РЕБ

Кіберфахівці СБУ «відключають» ворожі комплекси спостереження та засоби РЕБ на фронті.

90% прибутків від російських активів мають іти на закупівлю зброї для України — Жозеп Боррель

90% прибутків від російських активів мають іти на закупівлю зброї для України — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що 90% прибутків від заморожених російських активів у країнах ЄС мають йти на закупівлю зброї та боєприпасів для України.

Ворог залучив резерви в районі Очеретиного

Ворог залучив резерви в районі Очеретиного

Щоб прорвати українську оборону на напрямку Новобахмутівка — Очеретине російська федерація ввела додаткові резерви — 55 окрему мотострілецьку бригаду.

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч осіб

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч осіб

Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про Державну прикордонну службу України», збільшивши на 15 тисяч чисельність Державної прикордонної служби.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

до 24000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Телефоніст, лінійний наглядач

від 23000 до 73000 грн

Болград, Одеська область

Водій-номер обслуги(ППО) військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область