ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Про нову Стратегію нацбезпеки РФ, або Знову ці байки про «братні зв’язки»

Прочитаєте за: 2 хв. 7 Липня 2021, 16:32

Президент Росії 3 липня затвердив нову Стратегію національної безпеки РФ. В Україні докладний аналіз її нової редакції зробили в Національному інституті стратегічних досліджень (НІСД).

Так, у російській Стратегії нацбезпеки країни-агресорки послідовно перелічені основні пріоритети: збереження народу Росії, захист традиційних російських духовно-моральних цінностей, екологічна безпека та раціональне природокористування тощо. Окремий розділ присвячений обороні країни, де підкреслюється зростання її важливості, поряд з якою як одне з пріоритетних завдань іде захист національних інтересів російських громадян як в Росії, так і за її межами.

Багато йдеться і про коло ворогів, які оточили Росію. «Посиленню військових небезпек і військових загроз Російської Федерації сприяє спроба силового тиску на Росію, її союзників і партнерів, нарощування військової інфраструктури Організації Північноатлантичного договору поблизу російських кордонів, активізація розвідувальної діяльності, відпрацювання застосування проти Російської Федерації великих військових формувань і ядерної зброї», — йдеться в указі Путіна.

Зокрема, автор дослідження «Щодо нової редакції Стратегії національної безпеки Російської Федерації», експерт НІСД Віталій Ярмоленко виділяє кілька основних тез московського документа:

  1. Особливий акцент нової редакції Стратегії національної безпеки РФ на інформаційній безпеці та захисті традиційних духовно-моральних цінностей, що є свідченням подальших спроб керівництва Росії обмежити можливості зовнішнього тиску, особливо з боку західних держав, на внутрішньополітичні процеси в РФ та її партнерів.
  2. Ухвалення документа відразу після оприлюднення комюніке за результатами Саміту НАТО та документа Євросоюзу стосовно відносин між ЄС та Росією, в яких РФ визначено як загрозу, є сигналом небажання Москви йти на компроміси та поступки у діалозі із Заходом, зокрема у питаннях безпеки на Європейському континенті, та рішучості російського керівництва надалі «підвищувати ставки» у протистоянні з ним.
  3. Стратегія визначає головними опонентами та супротивниками Росії країни західної демократії, а партнерами й союзниками — КНР, Індію, членів низки організацій: ЄАЕС (Євразійський економічний союз), ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку), БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка), ШОС (Шанхайська організація співробітництва), РІК (Росія, Індія, Китай).
  4. У сфері зовнішньої політики документ зосереджений на розвитку відносин з країнами СНД та визначає спроби зовнішнього втручання в їхні внутрішні справи загрозою для національної безпеки Росії.
  5. Декларування у Стратегії заходів щодо зміцнення «братніх зв’язків» між російським та українським народами свідчить про ймовірну зміну підходів керівництва Росії до України, особливо на тлі повернення до ідеологічного кліше «одного народу» при визначенні відносин між Росією та Україною, а також поділу на «народ» і «керівництво» України у риториці президента РФ.

Підготував Олександр Козубенко

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

від 24000 до 54000 грн

Харків

Військова частина А1215

Стрілець/чиня-снайпер/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Водій 39 зенітного ракетного полку

від 21000 до 51000 грн

Володимир, Волинська область

Діловод, військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Кривий Ріг

235 окремий батальйон Сил ТрО

Водій

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Стрілець-снайпер (ма́рксман)

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО