ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Церемонія закриття перших міжнародних українсько-британських військових навчань “Козацька булава – 2021”

Навчання та тренування Новини Події
Прочитаєте за: 4 хв. 26 Липня 2021, 18:54

У Широколанівському Міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів відбулась церемонія закриття перших міжнародних українсько-британських військових навчань «Козацька булава – 2021». Повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Генеральний штаб ЗСУ.

У заході взяли участь представники Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Литовської республіки та Королівства Швеція, а також офіцери оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України, командир 4 батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії, командири операцій UNIFIER і ORBITAL та інші.

– Чому ці навчання мають для нас велике значення? Вони допомагають Україні покращити взаємодію та взаємосумісність з Великою Британією та іншими країнами та партнерами НАТО, таким чином сприяючи безпеці та стабільності у Європі. Навчання «Козацька булава – 2021» підтвердили – ми знаходимося на правильному шляху, і всі наші зусилля в сфері військового співробітництва та спільної підготовки підрозділів і далі повинні бути спрямовані на підвищення рівня взаємної довіри, дружби та процвітання наших держав. Боронимо спільні цінності! – зазначив керівник навчань, начальник управління підготовки оперативного командування «Схід» полковник Володимир Кокорєв.

Перші міжнародні українсько-британські військові навчання «Козацька булава – 2021» проходили з 12 по 24 липня у Миколаївській області під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського.

Дванадцять днів під командуванням українського командира разом діяли підрозділи окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, підрозділ спеціального призначення Державної прикордонної служби України та стрільці 4 батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії за підтримки авіації Повітряних сил Великої Британії та гвинтокрилів армійської авіації Сухопутних військ ЗС України.

Близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів тримали оборону, проводили контратаки, наступали і долали водні перешкоди, здійснювали стрімкі рейди та вели бій в урбанізованій місцевості.

Бойова фаза операції була тісно поєднана з гуманітарною складовою, спрямованою на збереження життя цивільного населення. Дії на умовному полі бою велися у повній відповідності до норм міжнародного гуманітарного права.

Значна увага приділялася і організації максимально оперативної евакуації поранених або постраждалих в разі виникнення такої необхідності, в тому числі й за допомогою армійської авіації Сухопутних військ України.

Спільні заходи підкріплюють спільні цінності. Міжнародні українсько-британські військові навчання «Козацька булава – 2021» стали багато в чому унікальними. Вперше за всю історію білатеральних стосунків України та Великої Британії британський підрозділ у повному складі здійснив переміщення бойової техніки та техніки забезпечення, було відпрацьовано повну передислокацію бригадної батальйонно-тактичної групи.

В ході занять досягнуто взаємосумісності та узгодженості дій багатонаціонального підрозділу. Успішно подолано мовний бар’єр: українські командири віддавали накази англійською мовою підрозділу шотландців згідно стандартів НАТО. Досягнуто повної сумісності зв’язку не тільки вертикально між штабами, але й горизонтально (між підрозділами до рівня взводу). Окремо варто наголосити на успіху адаптації систем зв’язку, залучення військових перекладачів, широкого інформаційного охоплення щодо перебігу навчань.

– Операція, яка була реалізована в ході спільних навчань та спільними злагодженими зусиллями покаже реальний результат в бойових діях. Вже зараз є всі підстави вважати, що навчання «Козацька булава» будуть проводитися щорічно, адже вони зміцнюють взаємовідносини між Сухопутними військами ЗС України та Збройними Силами Великої Британії та демонструють взаємосумісність за стандартами НАТО, в тому числі у сфері об’єднаного планування та спільного виконання операцій, – зазначив заступник командувача військ оперативного командування «Схід» бригадний генерал Владислав Клочков.

Командир 4 батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії підполковник Алестіа Хемпенстол подякував учасникам навчань за самовіддану працю та зауважив, що весь досвід, який було отримано, дозволить забезпечити безпеку та суверенітет Чорноморського регіону.

Під час урочистої церемонії кращих учасників українсько-британських навчань «Козацька булава – 2021» було нагороджено відзнаками та цінними подарунками, також військові обмінялись пам’ятними сувенірами на згадку.

Читайте нас у Facebook
Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший навідник гармати

від 20400 до 120400 грн

Луцьк, Волинська область

Гранатометник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Фельдшер 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Гранатометник у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

стрілець снайперського взводу 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область