ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Система забезпечення матеріально-технічними засобами переходить на стандарти НАТО

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Червня 2021, 16:38

Сьогодні, 8 червня, в Генеральному штабі Збройних Сил України відбувся онлайн-брифінг радника командувача Сил логістики Збройних Сил України зі взаємодії із ЗМІ Івана Гаврилюка щодо актуальних питань ходу створення системи логістичного забезпечення у Збройних Силах України.

Про це інформує пресслужба ГШ ЗСУ.

Перспективна підсистема забезпечення матеріально-технічними засобами передбачає будівництво чотирьох територіальних об’єднаних центрів, про це під час брифінгу заявив радник КСЛ ЗС України із ЗМІ Іван Гаврилюк.

Крім того, з метою впровадження в діяльність Збройних Сил України стандартів НАТО у сфері забезпечення завершується розробка нових керівних документів за напрямком логістичного забезпечення, що суттєво покращить логістику у війську.

Так, вже розроблено відповідні Статути та Календарно-ресурсні плани проєктів «Розвиток системи логістичного забезпечення Збройних Сил України» та «Інфраструктура і логістика».

Зокрема, в рамках проєкту «Розвиток системи логістичного забезпечення Збройних Сил України» невдовзі буде створено підрозділи стратегічного та оперативного рівнів, відповідальні за взаємодію з іншими підрозділами штабів та здійснення заходів логістичного планування в інтересах операції та впровадження інформаційної системи логістичного забезпечення.

На сьогодні відпрацьована передпроєктна документація, яку передано до Міністерства оборони України для організації будівництва об’єднаного територіального центру забезпечення Західного регіону.

У перспективі планується формування бригади (полку) логістики в кожному оперативному командуванні на базі окремого батальйону матеріального забезпечення та окремого автомобільного батальйону.

– Для забезпечення ефективного функціонування системи логістичного забезпечення на тактичному рівні в складі бригад (полків, окремих батальйонів) планується створити батальйони (роти) логістики на базі груп (рот) матеріального забезпечення, ремонтно-відновлювальних батальйонів (рот) бригад (полків), – зазначив радник командувача Сил логістики Збройних Сил України зі взаємодії із ЗМІ Іван Гаврилюк. – Апробація ефективності функціонування батальйону логістики сплановано під час проведення експерименту протягом 2021 року на базі окремої десантно-штурмової бригади.

Серед іншого наразі впроваджується автоматизована система контролю наявності світлих нафтопродуктів із використанням ультразвукових рівномірів в резервуарних парках центрів забезпечення пальним, яка нині вже функціонує на Об’єднаному центрі забезпечення в м. Одеса та дає можливість в онлайн режимі контролювати наявність та рух пального Центральному управлінню забезпечення пально-мастильними матеріалами Командування Сил логістики.

– Для здійснення комплексної автоматизованої підтримки процесів управління логістичним забезпеченням створюється відповідна автоматизована система управління. Складовою частиною системи є Логістична інформаційна система (LIS), яка створюється у рамках роботи Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування за сприянням США, – розповів радник командувача Сил логістики Збройних Сил України зі взаємодії із ЗМІ Іван Гаврилюк.

Окрім цього, в Національному університеті оборони України розроблена перспективна програма підготовки за спеціальністю «Забезпечення військ (сил)», в рамках якої планується здійснювати підготовку фахівців логістики освітнього рівня «магістр». В рамках цієї програми Командуванням Сил логістики, як замовником, сумісно з кафедрою Тилового забезпечення Національного університету оборони України відпрацьовано програму підготовки фахівців логістики. До проведення занять залучаються іноземні радники країн-членів НАТО (Канада, США, Велика Британія).

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Комірник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Старший стрілець-оператор

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

Командир відділення

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Військовослужбовець, Стрілець

від 50000 до 50001 грн

Бурлача Балка, Одеська область

Водій кат. В, С, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО