ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тероборонівець Віктор Сущій: ворога слід нищити ще на підході до наших домівок

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Травня 2021, 11:10

Віктор Сущій, – представляється мій співрозмовник. – Кажуть, що у перекладі з давньоєврейської – Сущій – це одне з імен Бога. Та насправді всі ми тут смертні й завдання наше одне – навчитися боронити свою землю. Навіть у мої 65 років це треба вміти.

Два тижні на Харківщині тривали заняття підрозділів територіальної оборони. Польовий вишкіл пройшли понад 2000 резервістів і військовозобов’язаних. Віктор, найстарший серед них, прийшов на збори не лише набиратися досвіду, а й ділитися ним з новачками: за його плечима кілька років, проведених на російсько-українській війні у лавах батальйону «Айдар».

– На фронт я пішов добровольцем у 58 років, – розповідає Віктор. – На дворі було літо 2014-го. Не зміг сидіти вдома, коли чимало моїх знайомих вирушили на війну просто з Майдану, навіть не знаючи, що таке автомат. У мене ж армійський досвід був, тому спрацювало ще у юності завчене гасло: «Ніхто, крім нас!»

У батальйоні 58-річний доброволець був розвідником, виконував найскладніші завдання. У боях під Стахановим Віктор зазнав поранення й контузії. Але, трішки підлікувавшись, знову повернувся у стрій. З армією попрощався, тільки досягнувши граничного віку – 60 років, але і це прощання не стало остаточним. Звільнившись з бойового підрозділу, Віктор Сущій став до лав бригади тероборони.

– Наймолодшим тут заледве більше ніж двадцять років, але я і їм у дечому можу дати фору, – усміхається тероборонівець.

У своєму підрозділі він командує відділенням, яке можна назвати бойовим: у його складі всі атовці з досвідом. Утім, на думку кожного з хлопців, бойовий досвід у цій справі не зайвий. Тому всі старанно виконують вказівки інструкторів, поглиблюючи знання у військовій польовій науці.

– Хлопці вмотивовані і дуже старанні, – з гордістю хвалить підлеглих командир. – Усі прийшли сюди добровільно, кожен знає, чим йому потрібно поповнити власний багаж знань.

Наша розмова перериває команда до шикування. Навчальні збори завершено і тероборонівці повертаються до домівок. Повертаються, але, у разі потреби готові за першим сигналом знову стати у стрій, аби виконати поставлене завдання – бойове чи навчальне.

– Військовим слід постійно вчитися, – зазначає Віктор. – Мусимо знати, як зупинити ворога ще на підході до наших домівок, і вміти якісно це робити. Бо потім, коли він вже зайде до хати, буде запізно.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Геодезист, топограф, картограф

від 25000 до 75000 грн

Одеса

Військова частина А3674

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127

Офіцер штабу, зв’язківець

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Інженер

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

ОПЕРАТОР БПЛА військовослужбовець в 125 обр СВ ЗСУ

від 21000 до 121000 грн

Львів, Львівська область