ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тероборонці стрілятимуть із мінометів

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Травня 2021, 19:53

На Харківщині розпочався черговий етап проведення двотижневих навчальних зборів, на які залучено близько 2000 резервістів і військовозобов’язаних окремої бригади територіальної оборони.

Так, протягом перших днів із захисниками України проведено комплекс занять з індивідуальної підготовки. Також близько 300 патріотів, які вперше на подібних заходах, склали військову Присягу на вірність Українському народові та стали повноправними воїнами.

– Цього тижня дісталися основного періоду навчальних зборів, – пояснює командир бригади харківської тероборони підполковник Андрій Бородін. ‒ Відпрацьовуємо елементи бойового злагодження у складі взводів, рот та батальйонів. Також розпочали стрільби зі штатного озброєння, тренінг дій за різними ввідними. Незабаром вчитимемо охороняти важливі стратегічні об’єкти, виявляти й протидіяти диверсійним групам противника, прикривати держкордон тощо.

В одному з шести підрозділів харківської тероборони проведено низку занять із тактичної і вогневої підготовки на навчальному полігоні Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Інструкторами виступили викладачі цього вишу й офіцери Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з бойовим досвідом.

За словами командира батальйону ТрО майора Олексія Шелеста, головна увага – правильним діям хлопців та дівчат у різних умовах бою, а також їхня стійкість до раптових змін тактичної обстановки.

– Ми вчили наших воїнів швидко просуватися полем бою, не робити зайвих рухів, відчувати лікоть товаришів. Практикувалися і в наданні домедичної допомоги пораненому та його евакуації в безпечне місце. З власного досвіду скажу, що й малими силами, завдяки професійним знанням і вправному поводженню зі зброєю, можна перемогти сильного противника. Я у цьому впевнений на всі сто і саме це намагався вкласти в голови молодих тероборонців, ‒ каже майор Олексій Шелест.

За словами Командування Харківської окремої бригади територіальної оборони, цей тиждень буде насичений на різні полігонні заняття. Зокрема, навіть заплановано бойові стрільби з мінометів.

Фото Миколи Шарого

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Старший слюсар-монтажник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Розвідник-навідник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Зв’язківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби (1, 2 кат.), технік

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127