ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ворог вчергове намагається дискредитувати ЗСУ: через перешкоджання польотам з боку противника над підконтрольною Уряду України територією зазнав аварії БПЛА СММ

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Травня 2021, 10:12

Українська сторона СЦКК повідомляє, що проросійські найманці сфабрикували та широко розгорнули чергову кампанію з дискредитації ЗС України, повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил.

В основу провокаційного наративу окупантів покладено інцидент із БПЛА СММ дальнього радіуса дії, який зазнав аварії над підконтрольною уряду України територією 17 травня цього року. Інформуємо, що подія сталася внаслідок цілеспрямованого перешкоджання з боку ворога польотам БПЛА Місії.

Особливістю БПЛА дальнього радіуса дії S-100 є моніторинг як лінії розмежування, так і Державного кордону між Україною та РФ, що заважає Кремлю вільно постачати збройним формуванням РФ в ОРДЛО озброєння та військову техніку.

За оцінкою Української сторони СЦКК, протягом квітня-травня майже кожен запланований політ S-100, вже зі зльоту в населеному пункті Степанівка, зазнавав перешкод внаслідок глушіння. 17 травня зафіксовано активні перешкоди системам керування літального апарата упродовж усього дня, починаючи з 4:30. Перешкоди були встановлені станціями РЕБ РФ (типу Р-330 «Житєль») російського виробництва. Дальність роботи зазначених станцій РЕБ становить 60 – 90 км.

Наголошується, що розміщення таких станцій у населених пунктах Кадіївка, Горлівка, Донецьк та Новоазовськ  дозволяє впливати на роботу БПЛА вздовж усієї лінії розмежування.

Подібні факти вже неодноразово фіксувалися українською стороною, починаючи з середини березня 2021 року. За статистикою, кількість запусків Місією БПЛА з підконтрольної Україні території у півтора раза перевищує кількість аналогічних запусків з непідконтрольних районів. Якщо додати до цієї статистики кількість випадків перешкоджання діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях, об’єктивно вимальовується картина системних дій противника по зниженню ефективності роботи Місії.

Супутньою метою дій окупантів, як і раніше, є дискредитація ЗС України перед СММ ОБСЄ та Європейською спільнотою. Не даремно найманцями «влучно» обрано час провокації – напередодні засідань ТКГ на тлі активізації міжнародних партнерів по підтримці України в контексті пошуку шляхів вирішення конфлікту та приїзду високоповажних іноземних делегацій до району ООС.

Українська сторона СЦКК об’єктивно інформує СММ ОБСЄ про порушення з боку ворога та всіляко сприяє Місії у виконанні Мандату. У фокусі особливої уваги української сторони є безперешкодне виконання завдань моніторингу ситуації СММ ОБСЄ усіма наявними силами та засобами.

Читайте нас в Telegram
«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку по військовому аеродрому в тимчасово окупованому місті Джанкой у Криму, унаслідок якої знищені системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО російської армії.

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

У травні і в наступні місяці самохідних артилерійських систем «Богдана» будуть виробляти ще більше.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА ЗСУ

від 20500 до 130000 грн

Херсон, Херсонська область

військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків, Харківська область

Фахівець зв’язку

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Санітарний інструктор, медична сестра, фельдшер

від 20000 до 23000 грн

Полтава

Військова частина 3052 НГУ

Начальник медичного пункту в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 25000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО