ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Двері до НАТО мають залишатися відчинені – Анджей Дуда

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Травня 2021, 9:57

Двері в НАТО для країн, які в майбутньому забажають вступити до Північноатлантичного альянсу, мають залишатися відчинені.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом після саміту «Бухарестської дев’ятки» (B9), 10 травня, заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

«Ще кількадесят років тому за залізною завісою ми із заздрістю дивилися на вільний світ, а сьогодні ми кажемо: двері до Північноатлантичного альянсу мають залишатися відчинені, не можна їх зачиняти. Ті, хто в майбутньому захочуть втупити до НАТО, повинні бути переконані, що, прагнучи до цього і реалізуючи вимоги Альянсу, до нього можна буде приєднатися», – сказав заявив Анджей Дуда.

За його словами, у цьому контексті члени B9 «говорять одним голосом».

Він зауважив, що учасники «Бухарестської дев’ятки» під час саміту обговорювали питання безпеки регіону, звертаючи увагу на ситуацію в Україні, останні події біля її кордонів, окупацію Криму і частин Луганської та Донецької областей.

Анджей Дуда наголосив, що, зважаючи на виклики, НАТО має бути «живим організмом, зміцнювати свої оборонні та логістичні можливості».

Водночас участь президента США Джо Байдена у саміті B9 Дуда назвав «очевидним знаком серйозного зацікавлення з боку США цією частиною Європи та безпекою регіону».

Президент Польщі зазначив, що під час свого виступу на саміті Джо Байден наголошував на важливості 5-ї статті Вашингтонського договору про колективну оборону, а також фізичної присутності військ США на сході Європи.

Нагадаємо, президент США Джо Байден і генсекретар НАТО Єнс Столтенберг взяли участь у саміті «Бухарестської дев’ятки» на рівні глав держав, який відбувся в гібридному режимі в понеділок у Бухаресті. Гібридний характер саміту «Бухарестської дев’ятки» передбачав, що президенти Румунії та Польщі, як співорганізатори заходу, були в Бухаресті особисто, а решта лідерів приєдналися до саміту в онлайн-режимі.

Довідково: «Бухарестську дев’ятку» було утворено у 2015 році за ініціативою Румунії та Польщі. До її складу входять: Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія та Болгарія.

Читайте нас в Telegram
У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник-мінер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Офіцер, військовослужбовець ЗСУ

від 24000 до 120000 грн

Харків, Харківська область

Дизеліст-електрик до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Кременчук

Військова частина 2240 НГУ