ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Весняна призовна кампанія — 2021: популярні «відмазки» серед ухилянтів

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Квітня 2021, 13:17

Сьогодні, 1 квітня, розпочали роботу призовні комісії. На Вінниччині проблем із призовниками ніколи не було, кожного «сезону» багато хлопців приходять самостійно із твердим бажанням стати моряком чи десантником. Та разом із тим залишається й немаленький відсоток ухилянтів, що з року в рік дивують своїм креативом…

— Із нових тенденцій — коронавірус. Тема, на яку, здавалось, взагалі не варто «жартувати». Але ж ні! Масово починають «втрачати нюх» та «хворіти» на Covid. Одразу скажу, ідея — провальна, адже в медиків — членів призовних комісій є вся статистична інформація, — розповідає підполковник Роман Потерлевич, заступник військового комісара, начальник сектору комплектування Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. — Ще одним популярним варіантом «відмазок» є релігія, усі раптово стають віруючими різних конфесій, що передбачає альтернативну службу. Та, як тільки починаєш спілкуватись із людиною, розумієш, наскільки вона далека від релігії. Якщо тебе вчора прийняли в церкву, то це точно не спрацює, комісія одразу доведе фальшивість ідеї. У районах вже добре знають пасторів, від яких приноситимуть документи хлопці. За місяць-два до призову їхні конфесії стають неймовірно «популярними».

У військкоматі діляться, що впливати на членів комісії намагаються й батьки потенційних призовників. Надокучливих матерів та татусів одразу відводять у бік.

— Приїжджає мама і починає своє: «Ну як же він піде? Такий домашній, у нього ж сестричка, за якою треба доглядати, робота біля дому…». Та, як тільки батьків відводимо в бік, призовник починає проситись на службу: «Візьміть мене! Хочу нарешті вирватись від цієї опіки!».

І хоч нині більшість призовників — невпевнені та сором’язливі, у військкоматі запевняють, що за якихось кілька місяців вони стануть зовсім іншими… Дорослими, самостійними та цілеспрямованими. І, безсумнівно, багато із тих, хто на початку служби закреслюватиме дні до дембеля, захочуть пов’язати своє життя зі службою!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Геодезист, топограф, картограф

від 25000 до 75000 грн

Одеса

Військова частина А3674

контракт служба ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Оператор протитанкового ракетного комплексу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Водій категорій B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847