З першого дня війни українці шукають відповіді на запитання, над якими ніколи не замислювалися раніше. Що робити? Як захиститися? Як…
Імпровізована кухня на ВОПі без перебільшення – сакральне місце. Особливо, якщо біля неї порається той, хто тямить у приготуванні їжі й може потішити побратимів якоюсь гастрономічною цікавинкою.
Воїнам одного з мотопіхотних підрозділів, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, у цьому сенсі пощастило. Адже їхній кухар – справжній дипломований та з практикою «шеф».
До війни 29-річний солдат Володимир із позивним «Квашик» встиг не лише здобути профільну освіту та попрацювати у відомих ресторанних мережах курортних міст українського Причорномор’я, але й займався кулінарією, як він сам каже, у «вищій лізі»: був кухарем у Верховній Раді України.
– Взагалі-то за штатним розкладом я – гранатометник. І командири кажуть, що в цій справі добре тямлю. Але поки роботи за бойовою професією для мене немає, то я із задоволенням готую щось смачненьке для побратимів, – говорить Володимир. – Ну, а якщо ворог полізе, то зі своєї «шайтан-труби» нагодую його так, що просити добавки вже буде нікому!
Солдат-кухар розповідає, що продуктів для повноцінного приготування їжі вистачає. Підвозять своєчасно і якість їхня цілком прийнятна: є і крупи, і м’ясо, і овочі. Тож і меню-розкладка для приймання їжі особовим складом виходить різноманітною.
До прикладу, в цей день Володимир приготував для своїх побратимів курячий бульйон з локшиною, овочевий салат, ковбасну нарізку та сік. Але «коронними» своїми стравами він вважає борщі. Жартує, що за їхньою рецептурою можна вивчати географію України. Адже чи не в кожній області й рецептура, і набір інгредієнтів, ба, навіть, методика підготовки складових до варіння відрізняються.
– Зараз хочу приготувати хлопцям борщ за рецептом чернігівських господинь, – ділиться власними кулінарними секретами кухар-гранатометник. – «Родзинкою» рецептури є додавання чорносливу. В’ялені сливи «з димком» надають борщу особливий смак та аромат.
Військовослужбовці, які прийшли з постів після зміни, нахвалюють Володимирові наїдки. Кажуть, що їм поталанило харчуватися на фронті не гірше за народних обранців. Жартують, що їхній ВОП, це майже спа-курорт: свіже повітря, здорова та смачна їжа просто велетенськими порціями, приємне товариство. Одна проблема, говорять, – це близька присутність російських «туристів», що приперлися сюди непрошеними, пиячать та й загалом поводяться не так, як годиться цивілізованим людям. Але для того і потрібна армія – показати зайдам на вихід і зробити так, аби бажання зазіхати на Україну у представників військових формувань країни-агресора на рефлекторному рівні викликало панічну реакцію і розлад травлення.
Фото автора.
Відео: Олександр Мостовий, Олег Шипуля (Військове телебачення України)
@armyinformcomua
У Міністерстві оборони України показали, як українські військові навчаються збивати повітряні ціли на електронних тренажерах.
Сьогодні, 27 листопада, зранку російські загарбники завдали удару безпілотниками по місту Слов’янськ. Внаслідок обстрілу одна людина дістала поранення
На Харківщині тривають інтенсивні бої. Ворог пробує просуватися вперед і робити переправи через річки.
25 листопада у спорткомплексі 9-го спортивного клубу в м. Одеса відбулося Всеукраїнське відкрите тренування «Адаптивний спорт та емоційне відновлення» для ветеранів та ветеранок.
Ми звикли бачити лише результат роботи ударних дронів — вибухи та знищену техніку. Але за цими кадрами стоять години виснажливої дороги та життя під землею. Пілоти підрозділу «Фенікс» зняли на GoPro свою зміну «від А до Я»: від зборів рюкзака до «бліндажного кукінгу» та бойової роботи.
Бійці 15-ї бригади оперативного призначення НГУ «Кара-Даг» на Куп’янському напрямку знищили російську гармату, міномет та кілька мотоциклів.
З першого дня війни українці шукають відповіді на запитання, над якими ніколи не замислювалися раніше. Що робити? Як захиститися? Як…