ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як вплинуло скасування пільг на проїзд на ветеранів Чернігова

Публікації Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Квітня 2021, 13:42

АрміяInform вже раніше повідомляла, що у жовтні минулого року в Чернігові були запроваджені обмеження для пільгових категорій населення, зокрема і для ветеранів війни, щодо перевезення у громадському транспорті у робочі дні з 6 до 9 години ранку та з 16.00  до 19.00.

Надалі, під час розгляду цього питання в судовому порядку,  вищезазначені обмеження були визнані протиправними на підставі рішення місцевого суду, яке набрало законної сили.

Водночас Чернігівською міською радою було ухвалено ще одне рішення, що у місті з 5 квітня цього року до ухвалення іншого рішення зупиняється звичайний режим роботи міського громадського транспорту загального користування. Він працюватиме в режимі регулярних спеціальних перевезень за наявності у пасажира тимчасового посвідчення. При цьому пільги на безоплатний проїзд у транспорті взагалі не діють.

Ветерани війни обурені таким рішенням міської влади та вважають його протизаконним.

– Раніше, коли вводилися обмеження щодо проїзду, ми сприймали це якось більш-менш нормально, адже вважали, що це тимчасово і багатьом громадянам треба було потрапляти на роботу. Але коли пільговий проїзд взагалі скасували, є вже певне невдоволення. Міська влада своїм рішенням визнала, що кількість пасажирів у транспортному засобі визначається за кількістю сидячих місць. Я зранку їжджу на роботу тролейбусом і за проїзд сплачують всі категорії, включаючи пільговиків, у будь-який час, – розповів  ветеран війни  Олександр Буга.

Для багатьох учасників бойових дій розв’язання цього питання на місцевому рівні є край важливим, адже це впливає, на їхню думку, на авторитет українських захисників.

– Питання обмеження та скасування пільгового проїзду для воїнів не є поодиноким. У багатьох містах України його неодноразово порушували військові, і в деяких випадках навіть зверталися за захистом своїх прав до суду. Тут принципово відстоювати свою позицію, адже може так статися, що сьогодні позбавили пільгового проїзду, а завтра скасують й інші пільги. І нам треба зробити так, щоб людей, які захищають державу, завжди поважали та згадували про них. На мою думку, допоки законодавством передбачений пільговий проїзд і він не замінений іншими рівноцінними благами, не може бути будь-яких обмежень і тим паче скасувань, а відповідальність за такі порушення  повинна бути ефективною та більш жорсткою, – зазначив учасник АТО/ООС  Вячеслав Кудрик.

Наразі міським правозахисником уже скеровано позов до місцевого суду про скасування рішення міської ради щодо перевезення в режимі «спеціальних перевезень» і, як наслідок, скасування пільг на проїзд у міському транспорті. Це питання представники Феміди розглянуть на початку травня цього року.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Посол США відреагувала на обстріл одного з сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США відреагувала на обстріл одного з сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США в Україні Бріджит Брінк прокоментувала російську атаку по селу Лук'янці Харківської області 15 квітня, внаслідок якої загинуло двоє осіб.

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Всього протягом доби нараховано 12 обстрілів (69 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «Стріла-10»

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «Стріла-10»

Бійці підрозділу активних дій ГУР Міноборони на фронті виявили та завдали удару по російському зенітно-ракетному комплексу «стрєла 10».

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Звечора та вночі російські війська тероризували Нікопольський район: його піддали артобстрілу й пʼяти атакам FPV-дронами.

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

Ворожі ракетоносії останнім часом не виходять на бойове чергування, проте це не означає зниження рівня загрози ракетних ударів по території України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець-снайпер (ма́рксман)

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Стрілець-санітар

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Старший радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328