ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як «катували» український КТ-7,62

Озброєння та техніка Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Квітня 2021, 13:41

Для захисту державного суверенітету Україні доводиться докладати неабияких зусиль, аби мати власні розробки зброї. Щоб визначити надійність своїх творінь, їхні виробники проводять комплекс різноманітних випробувань. У складних умовах наші підприємства доводять здатність створювати й випускати зброю світового рівня.

Київський завод «Маяк», який входить до складу державного концерну «Укроборонпром», виконав випробування кулемета власного виробництва КТ-7,62, яким будуть оснащені всі види легкої бронетехніки Збройних Сил України. Ці випробування підтвердили живучість кулемета після 25 тисяч пострілів, що на 10 тисяч пострілів перевищує стандарти НАТО.

Довідково. Кулемет КТ-7,62 калібру 7,62-мм (набій 7,62×54 R) — призначений для ураження живої сили противника і його технічних засобів. Розроблений і виробляється на АТ «Завод «Маяк». Існують дві модифікації кулемета — КТ-7,62 (танковий) та КМ-7,62 (піхотний). Танковий кулемет КТ-7,62 призначений для встановлення на бронетехніку як допоміжне озброєння танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти й іншої військової техніки. Прийнятий на озброєння ЗСУ у 2011 році.

Як розповів кореспонденту АрміяInform головний конструктор заводу «Маяк» Олександр Гордєєв, 25 тисяч пострілів з кулемета здійснили впродовж тижня. За перші чотири дні випробування відстріляли 15 тисяч набоїв, іншими словами, кулемет не встигав охолоджуватись. Після бойових випробувань він пройшов кліматичні й механічні випробування. Перші відбулися в дослідній станції, роботу якої завод відновив. Вона відтворює всі кліматичні зони планети: холод, тепло, вологість, пісок, пил, дію механічного впливу — удари, тряску.

Перед випробуваннями військова прийомка з партії серійних кулеметів вибрала на свій розсуд два кулемети, які потім успішно склали іспити. Кулемет спочатку «потрапляв» в Арктику, після чого стріляв. Потім — у джунглі, і знову стріляв. У пустелі теж стріляв безвідмовно, як і у процесі механічних випробувань. Слід зазначити, що з кулемета здійснювали 25 тисяч пострілів з постійним контролем купчастості, темпу стрільби, надійності роботи механіки. Кулемет пройшов випробування без ремонту й різних підкручувань чи регулювань, що зі свого боку неможливе без високої якості виготовлення деталей, з яких зібраний виріб. Важливо, що кожна деталь кулемета, до того як її встановлять, проходить перевірку на якість і відповідність конструктивним параметрам.

Свого часу пресслужба ДК «Укроборонпром» підтвердила, що АТ «Завод «Маяк» став другим збройовим заводом у світі, який здійснив успішні випробування кулемета з живучістю 25 000 пострілів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Конотоп

Старобільський РТЦК та СП

Дизеліст-електрик до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Сапер 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область