ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як вчорашній школяр став досвідченим гірським піхотинцем

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Квітня 2021, 12:22

Вісімнадцятирічного вояка старші друзі назвали «Малиш», і відтоді за ним це псевдо закріпилось. Звісно, що то вже не той юнак, котрий прийшов у підрозділ одразу після навчання у професійному ліцеї. За три роки Дмитро опанував все озброєння гірсько-штурмової роти. Тепер він командує відділенням і бойовою машиною піхоти. Юнак пройшов підготовку в навчальному центрі, і після ротації планує навчатись на курсах лідерства та стати сержантом.

— Я спостерігаю, як зі звичайного юнака Дмитро став вже досвідченим воїном, а тепер ще й гарним молодшим командиром, — ділиться командир роти старший лейтенант Сергій. — Йому все цікаво, все хоче особисто вивчити. Що не зрозуміло — уточнює у більш досвідчених.

У підпорядкуванні Дмитра є вдвічі старші воїни, але  вони цінують його за надійність, оптимізм, веселий життєрадісний характер, бажання навчатись і розвиватись. Від хлопця віє впевненим спокоєм та позитивом.

— Дмитро молодий, але надійний, він точно не підведе, добре орієнтується і знаходить вихід у критичній ситуації. Це ми неодноразово спостерігали і тут під Шумами, і в районі Маріуполя, — каже про свого побратима досвідчений гірський піхотинець Сергій, який на війні з перших днів.

Під Маріуполем Дмитро здобув перший бойовий досвід. А тепер на позиціях під Горлівкою зі своїм підрозділом пережив і втрату товаришів.

— Надзвичайно важко, коли гинуть твої друзі — молоді, повні сил і планів на майбутнє. Але ми всі знали, на що йдемо, — говорить Дмитро.

Він виріс на цій страшній війні — вчорашній школяр, а нині вже досвідчений гірський піхотинець, веселий і життєрадісний, позитивний і цілеспрямований, дорослий не по роках! Дмитро обрав шлях професійного захисника своєї країни і йде ним.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення дальнього стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Військовий капелан, військовослужбовець

від 30000 до 35000 грн

Миколаїв

Військова частина А1688

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Одесса та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Одеса, Одеська область