ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент підписав указ, яким схвалено основні показники оборонного замовлення на 2021-2023 роки

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Березня 2021, 8:07

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 132/2021, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки» для задоволення потреб із забезпечення національної безпеки і оборони.

Згідно з рішенням РНБО, уряд має забезпечити доопрацювання основних показників держоборонзамовлення з урахуванням результатів їхнього обговорення та затвердити їх у двотижневий строк.

Також Кабмін має забезпечити фінансування оборонного замовлення на поточний рік у повному обсязі, не допускаючи зменшення видатків державного бюджету та пріоритетних проєктів, зокрема з розвитку ракетного озброєння, яке має здійснюватися виключно за рахунок загального фонду держбюджету.

У тримісячний строк після затвердження умов надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання – резидентів України за кредитами (позиками) уряд, зокрема, має забезпечити укладення державними замовниками держконтрактів з оборонного замовлення.

Також має бути автоматизовано процедури формування й виконання зведеного трирічного плану закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями. Крім того, необхідно забезпечити безперервність середньострокового планування шляхом розробки відповідних документів у сферах нацбезпеки і оборони на період до 2026 року, затвердивши у місячний строк державні цільові програми розвитку озброєння та військової техніки, реформування й розвитку оборонно-промислового комплексу та створення й освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії.

Кабінет Міністрів також має забезпечити впровадження механізмів недопущення необґрунтованого перегляду основних показників державного оборонного замовлення впродовж поточного року тощо.

Крім того, у рішенні зазначається, що уряд має забезпечити розробку та схвалення проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік з урахуванням пропозицій РНБО щодо статей, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України.

Державні замовники з оборонного замовлення серед іншого мають забезпечити виконання державного оборонного замовлення у поточному році. Також вони мають забезпечити укладення довгострокових контрактів з підприємствами оборонно-промислового комплексу України на розробку та виробництво озброєння, військової та спеціальної техніки за номенклатурою та в обсягах, визначених основними показниками держоборонзамовлення на 2021-2023 роки, і забезпечити закупівлю за імпортом озброєння та військової техніки, виробництво яких не налагоджено в Україні.

Цим же указом визнається таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 16 січня 2019 року №10 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2019 рік та 2020, 2021 роки».

Читайте нас у Facebook
Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже прибула в Україну з робочим візитом. Разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вони поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну, розташованої біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

На східному напрямку Сили оборони продовжують завдавати противнику втрат у живій силі та техніці. За минулу добу військові ліквідували 827 окупантів та знищили 6 танків.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Старший бойовий медик

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-електрик, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Військовослужбовець за контрактом у ТРО

від 20000 до 100000 грн

Військова частина А7124