ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цьогорічні випускники-артилеристи пройдуть додаткову посилену підготовку у військах

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Березня 2021, 13:57

Як повідомляла АрміяInform, дуже насичено і динамічно відбувається стажування курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у військах. Не виняток і майбутні офіцери-артилеристи.

За словами начальника факультету ракетних військ та артилерії видового вишу полковника Артема Дзюби, на стажуванні перебувають близько 180 курсантів другого, третього та четвертого курсів.

— Якщо в останні роки стажування курсантів тривало на базі 184-го навчального центру, то тепер — і в бойових бригадах ЗС України. Твердо переконаний: це дуже важливо для становлення майбутніх офіцерів, — зазначив полковник Артем Дзюба.

Що ж стосується стажування в Навчальному центрі на Львівщині, то тут понад два десятки курсантів практикуються в навчальному артилерійському полку.

— Третьокурсники стажуються в чотирьох навчальних дивізіонах: розвідувальному, самохідному, реактивному і причіпної артилерії. За місяць вони мають у повному обсязі опанувати посаду командира взводу. Також у них є хороша нагода підняти методичний рівень як керівника заняття чи викладача. Адже тут вони проводять планові заняття з військовиками, які прибули в частину для здобуття відповідного фаху, — розповів викладач кафедри наземної артилерії підполковник запасу Олександр Мельников, який надає підопічним всебічну допомогу на місці.

Один із тих, хто проводить тут заняття з контрактниками —третьокурсник Олексій Собчук. За його словами, навчати військовослужбовців, які здебільшого старші за тебе і мають чималий досвід, зокрема виконання завдань в АТО/ООС, на початках було важкувато.

— Самі розумієте, незнайомий особовий склад, старшого віку люди. Але згодом усе стало на свої місця, з’явилась упевненість, з кожним заняттям ставало все легше. Це дуже хороший досвід у комунікації, командирській підготовці й проведенні практичних занять, — розповів майбутній офіцер-артилерист.

А як оцінюють навички курсантів їхні підопічні?

— Приїхав у Старичі, щоб пройти базову підготовку на посаду командира міномета. Поряд стажуються курсанти львівської академії як командири взводів. Зауважу, що вони підходять до справи з ентузіазмом, бажанням працювати, їм це цікаво. І це найголовніше! Ми, в кого є досвід бойових дій, підказуємо їм деякі практичні моменти. Вони ж заповнюють наші прогалини у теоретичній складовій. Тобто у нас є ефективна взаємодія. Ми вчимося один в одного. І кожен бере щось для себе. Мені це дуже подобається, — прокоментував старший сержант Богдан Ворон.

Як повідомив полковник Артем Дзюба, згідно з відповідною вказівкою Командувача Сухопутних військ ЗСУ, вже з цієї суботи в четвертокурсників розпочнеться додатковий посилений практикум. Його мета — кращий рівень підготовки цьогорічних випускників перед розподілом у бойові бригади. Тож географія стажування четвертокурсників факультету розшириться Дрогобичем і Кременчуком.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник їдальні

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України

Артилерист

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Механік-водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 23000 грн

Данилівка, Київська область

Снайпер (2 категорії), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського