ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Львові завершилася підготовка майже сотні професійних сержантів  для Збройних Сил України

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Лютого 2021, 14:55

Урочиста церемонія випуску пройшла у Військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Дев’яносто чотири військовослужбовці коледжу протягом двох з половиною років здобували фах за десятьма спеціалізаціями: управління діями підрозділів механізованих військ, підрозділів артилерії, організація зберігання та обслуговування ракетно-артилерійського озброєння, обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів, організації перевезень і управління на автомобільному транспорті, експлуатація інженерної техніки, забезпечення радіаційного та хімічного контролю, музичне мистецтво, монтаж і експлуатація електроустаткування електростанції та енергосистем, організація харчування у військових частинах.

Святковий день для випускників розпочався зі Служби Божої у храмі Стрітення Господнього. Божого благословення майбутнім сержантам побажав військовий капелан Військового коледжу отець Михайло Білецький.

Далі — урочисте шикування з нагоди випуску на стройовому плацу. Привітали випускників представники Командування Сухопутних військ Збройних Сил України та керівництва Національної академії сухопутних військ. Начальник Військового коледжу сержантського складу полковник Ігор Целюх оголосив наказ про присвоєння випускникам військового звання «молодший сержант». Після цього випускники отримали дипломи про присвоєння відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня.

За результатами випускних іспитів, десять військовослужбовців коледжу отримали відмінні оцінки. Одна випускниця — молодший сержант Анастасія Істоміна — здобула диплом з відзнакою.

— Я приїхала навчатися сюди із Запорізької області, — розповіла Анастасія, — дев’ять років я займалася танцями та планувала навчатись у Києві, аби стати професійним хореографом. Та за два тижні до вступу все ж змінила своє рішення і подала документи для навчання саме тут, у Львові, у цьому коледжі. Мій батько — офіцер, мій брат — майбутній офіцер, він курсант Національної академії сухопутних військ. Можливо, це також вплинуло на мій вибір. Хотіла довести собі та своїм рідним, що й дівчина здатна служити в армії на бойових посадах нарівні з чоловіками. За два з половиною роки навчання я не розчарувалася у своєму виборі.

Анастасія — одна з тринадцяти дівчат, які сьогодні отримали перше сержантське звання і з дипломами молодшого спеціаліста залишають стіни альма-матер. Після випуску вона служитиме у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців на посаді головного сержанта роти.

— Усі наші випускники продовжать службу у бойових бригадах, — розповів заступник начальника Військового коледжу сержантського складу з морально-психологічного забезпечення підполковник Віктор Цепінь. — Частина з них, відповідно до здобутих спеціалізацій, служитиме на посадах, де необхідні серйозні технічні знання. Також наші випускники обійматимуть посади головних сержантів рот і батальйонів. Вони будуть ключовими помічниками командирів і відповідатимуть за навчання та підготовку солдатів і сержантів підрозділу, за супроводження їхньої кар’єри, за забезпечення підрозділів усім необхідним та багато іншого.

Навчання в коледжі побудовано так, щоб випускники мали всі потрібні знання й навички для подальшої служби.

— Ми поєднуємо теоретичні та практичні заняття, кожного семестру майбутні сержанти мають інтенсивний польовий вихід, — зазначив підполковник Віктор Цепінь. — Також у програмі підготовки передбачені практики та стажування.

З 2020 року система навчального процесу у коледжі зазнала змін: термін навчання зменшився до двох років, а після його закінчення випускники отримуватимуть диплом фахового молодшого бакалавра.

Більшість цьогорічних випускників коледжу прийшли сюди навчатися після закінчення шкіл. Близько десяти відсотків — військовослужбовці контрактної служби, які вже служили в армії, вирішили здобути новий фах і нові можливості просування по службі. Серед них є й військові, загартовані боями на сході країни. Наприклад, молодші сержанти Юрій Мурченко та Олександр Ковтун брали участь в бойових діях поблизу Новоайдара, Сіверська та Пісків.

Перший набір Військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ здійснив у 2008 році. Відтоді в його стінах здобули фах і знання понад шість сотень професійних сержантів Збройних Сил України.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Начальник ремонтної майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Лікар медичного пункту ДО В/Ч А4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Зв’язківець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область