ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Херсоні планують реконструювати Алею Героїв та площу Свободи міста

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Лютого 2021, 10:26

У Херсонській обласній державній адміністрації відбулися публічні громадські обговорення планів реконструкції Алеї Героїв незалежної України та площі Свободи.

Розпочинаючи публічну дискусію перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій зазначив, що ОДА виступає майданчиком, на якому кожен може висловити свою думку з цього питання. Він підкреслив, що ідея реконструкції має символізувати початок сучасної боротьби за незалежність та свободу України, нагадувати про мужність, відвагу, честь героїв-херсонців.

Під час обговорення батько загиблого захисника України Олександр Сторчеус наголосив, що Пам’ятний знак має нагадувати кожному херсонцю про людей, які віддали найцінніше за свободу та незалежність нашої країни, – своє життя. Тому до розв’язання цього питання необхідно залучити якомога більше представників громадськості.

Учасники зустрічі детально обговорили ситуацію із вшануванням пам’яті загиблих учасників АТО/ООС та чинних військовослужбовців, зокрема і реконструкцію Алеї Героїв незалежної України або приведення до належного вигляду пам’ятного знаку на площі Свободи.

Директор Департаменту реалізації гуманітарної політики ОДА Михайло Линецький як безпосередній учасник Революції Гідності зробив наголос на тому, що створення споруди на площі Свободи було здійснено як тимчасове рішення, з метою створення нового сучасного пам’ятного знаку та  розвитку Алеї Героїв незалежної України.

Також він зазначив, що рішення має задовольнити всіх учасників процесу, рідних та близьких загиблих героїв російсько-української війни, учасників Херсонського Майдану, волонтерів, військовослужбовців ЗС України та інших військових підрозділів.

Присутні на громадських обговореннях зійшлися на думці, що Алею Героїв незалежної України потрібно розширити та зробити сучасним й комфортним публічним простором, доступним для кожного. Тоді як на площі Свободи слід створити експозицію, яка розповідатиме про початок подій, що розгорнулися під час Революції Гідності.

За результатами обговорення присутні зійшлися на рішенні, що наступного тижня буде створено робочу групу, до складу якої увійдуть безпосередньо учасники АТО/ООС, члени сімей загиблих героїв та громадськість. Група збере пропозиції щодо вимог до майбутнього проєкту та оголосить конкурс.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій окремо наголосив, що поки не буде оновлено Алею Героїв незалежної України, пам’ятний знак на площі Свободи прибирати не будуть, а облдержадміністрація звернеться до Херсонського міського голови, аби міська влада розв’язала земельне питання щодо Алеї Героїв незалежної України.

Фото: пресслужба Херсонської ОДА

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Військовослужбовець (не чекай на повістку, а приймай рішення сам)

від 20100 до 125000 грн

Подільськ, Одеська область

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Головний спеціаліст юридичного відділу

від 16000 до 16000 грн

Київ

Військова частина A2330

Військова служба у Військово-Морських Силах України

від 25000 до 60000 грн

Одеса, Одеська область