ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: «літаючі радари», модернізовані торпеди та протитанкові ракети

Лонгрід
Прочитаєте за: 6 хв. 30 Січня 2021, 8:34

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. Читайте також пролазерну зброю, плаваючі танки та розробку сучасних БПЛА.

Британський флот модернізує торпеди на 315 мільйонів доларів

Оборонна компанія BAE Systems отримала від Королівського ВМФ Великої Британії контракт на 230 млн фунтів стерлінгів (близько 315 млн доларів) на модернізацію торпед «Спірфіш» (Spearfish, «Меч-риба») і «Стінгрей» (StingRay, «Скат-хвостокол»). Про це повідомляє NavalToday з посиланням на пресслужбу британської оборонної компанії.

Важкі 533-мм торпеди «Спірфіш», що використовують для наведення на ціль гідролокатор, включені до арсеналу британських багатоцільових атомних підводних човнів класу «Астьют» і «Трафальгар», а також стратегічних АПЧ типу «Венгард». Вони можуть атакувати кораблі та підводні човни на відстані до 54 км, рухаючись зі швидкістю близько 60 вузлів.

Щодо легких 324-мм торпед «Стінгрей», то їх використовують для протичовнової боротьби у складі озброєння фрегатів, есмінців і вертольотів типу «Мерлін» і «Уайлдкет».Торпеди оснащені для наведення пасивним і активним сонаром. Максимальна дальність ураження  — 12 км, швидкість  —до 45 вузлів.

Укладений контракт розрахований на шість років. Угода включає повний перелік робіт з технічного обслуговування боєприпасів  —починаючи від ремонту, постачання запасних частин і логістики та закінчуючи проведенням випробувань.

Фінішують випробування китайського палубного «літаючого радара»

Випробування прототипу китайського палубного літака дальнього радіолокаційного виявлення KJ-600 перебувають на фінальній стадії. До речі, свій перший політ цей літак здійснив у серпні 2020 року. Як повідомляє газетаSouthChinaMorningPost,  цього тижня«літаючий радар» зробив ще один політ.

У верхній частині фюзеляжу KJ-600 розміщений потужний радар з активною фазованою антенною решіткою. Як стверджується, він здатний виявляти новітні винищувачі з технологією «стелс», зокрема американські бойові літаки п’ятого покоління F-22 «Раптор» і F-35.

Цей зразок нової техніки покликаний значно збільшити можливості повітряної розвідки для потреб авіаноснихгруп ВМС Народно-визвольної армії Китаю. Наразі для цих цілей використовують вертольоти.

ВМС Німеччини тестують демонстратор лазерної зброї

Військово-морські сили Німеччини протягом 2021 року розпочнуть випробування лазерного демонстратора, що розробляється для німецького флоту. Про це повідомляє пресслужба концерну MBDA.

Управління закупівель Бундесверу видало дозвіл на випробування демонстратора лазерної зброї на борту фрегата ВМС ФРН «Саксонія» типу F124. Виріб потужністю близько 20 кВт встановлять на корабель протягом цього року. Після цього розпочнуться практичні випробування лазера, які відбудуться в акваторії Північного та Балтійського морів.

Очікується, що демонстратор стане основоюдля лазерної зброї, яку розробляють, а випробування мають показати, чи є сенс застосовувати цю технологію в німецькому флоті.

Передбачається, що першими лазерну зброю отримають корвети проєкту K130 типу «Брауншвейг». Нині у складі німецького флоту перебуває п’ять корветів цього проєкту, введених до складу ВМС у 2008–2013 роках. Друга серія з п’яти корветів цього проєктумає посилити флотНімеччини з 2022-го по 2026 рік.

Корвети типу Braunschweig, які розробляли для боротьби з надводними кораблями й авіацією, можуть вражати наземні цілі в прибережній зоні і патрулювати відповідну акваторію. Кораблі здатні розвивати швидкість до 26 вузлів (48 км/год) і долати без дозаправки 2500 миль (4600 км). Екіпаж корвета налічує 65 осіб, автономність плавання перевищує 7 діб.

На озброєнні корветів перебуває 76-мм артилерійська установка, дві 27-мм автоматичні гармати MLG-27, дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу RAM і дві спарені установки протикорабельних ракет RBS-15 Mk.3. Також є майданчик для одного вертольота NH-90 і двох безпілотників з вертикальним зльотом і посадкою.

Індонезія планує модернізувати плаваючі танки ПТ-76

Нині плаваючі танки ПТ-76 продовжують експлуатувати в арміяхнизки країн, зокремай Індонезії. Військові цієї країни, що має протяжну берегову лінію і безліч островів, традиційно роблять акцент на плаваючій техніці. У зв’язку з цим у рамках модернізації збройних сил вивчають можливість покращення технічних характеристик парку ПТ-76.

Як повідомило командування Корпусу морської піхоти, триває реалізація програми удосконалення радянських танків, що плавають. КМП має намір підняти їх на новий технічний рівень. Передбачається, що модернізований ПТ-76 отримає 90-мм гармату (розглядають варіант оснащення туреллю з бельгійською гарматою LCTS 90MP), оптико-електронну начинку, покращений захист (зокрема й за рахунок посилення броні), систему управління вогнем.Також відбудеться оновлення електромеханічної частини та засобів пожежогасіння, встановлять вдосконалений двигун, приводи, гідравліку і водометні рушії. Нова версія танка вже отримала позначення ПТ-90RI.

Британія розробляє власний безпілотник за 30 мільйонів фунтів стерлінгів

Міністерство оборони Великої Британії уклало контракт з британською компанією SpiritAeroSystems на розробку та виробництво льотного зразка безпілотного веденого.

Як повідомляє DefenseNews,, розробкубезпілотниказдійснюватимуть у рамках програми LANCA (LightweightAffordableNovelCombatAircraft), оголошеної британським військовим відомством у 2019 році. Літальний апарат, який розробляють, має відповідати кільком обов’язковим вимогам: вартість не повинна перевищувати 10% від вартості пілотованого винищувача п’ятого покоління тамає виконувати як самостійні розвідувальні польоти, так і спільно з пілотованими літаками.У ролі ведучих для спарки з безпілотником пропонують винищувачі Typhoon, F-35 Lightning II і перспективний винищувач шостого покоління Tempest, що розробляє Британія.

Згідно з укладеним контрактом, Міноборони Британії протягом трьох роківвиділятиме на розробку, створення льотного зразка і випробування 30 млн фунтів стерлінгів.

Апарат маєпіднятися в небо до кінця 2023 року. А вже за підсумками випробувань вирішуватимуть, яким буде доопрацювання проєкту і налагодження подальшого серійного виробництва.

ЗС Франції вразили ціль протитанковою ракетою з дистанційно керованого модуля, встановленого на позашляховику

Збройні сили Франції спільно з компанією MBDA та Агентством із закупівель DGA провели чергові випробування протитанкової ракети середньої дальності MMP. Цього разу нею вистрілили з дистанційно керованого ударного модуля, встановленого на позашляховику 4х4.

Безпосередньо випробування відбувалися на армійському полігоні Канжер, що на півдні Франції.Запуск ракети здійснили в режимі «вистрілив  —забув». Стріляли по броньованому автомобілю з відстані 3,5 кілометра. Ціль була успішно вражена.

Крім випробування нової ракети, проведені стрільби ознаменували також закінчення етапу розробки 250-кілограмового інтегрованого бойового модуля MMP PrecisionAttack, який компанія MBDA розробила для легкої бронетехніки.

Загалом, за останнімісяці виробник провів велику кількість випробувань своєї ракети MMP і супутньої з нею продукції. Керівництво компанії позиціонує цю зброю як «знищувач танків» для французьких та інших європейських військових.

Передбачається, що ракета буде придатна для застосування не лише наземними засобами, але також може запускатися з борту корабля або вертольота.

У проведених раніше випробування ракети ММР запуск відбувся із закритої позиції, а наведення здійснювалося за допомогою мікродрона.

Підготував Сергій Воронков

Читайте нас в Telegram
Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир катера

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Інструктор з фізичної підготовки і спорту

від 24000 до 124000 грн

Шепетівка, Хмельницька область

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Навідник зенітного артилерійського відділення взводу охорони

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область