ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як переможницю конкурсу «Берегиня в погонах – 2020» зустріли в рідній академії

Life story Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Грудня 2020, 20:24

Замість вишуканих суконь – однострій, а на тендітних ніжках не дизайнерські туфлі на шпильках, а берці. Після визнання й тріумфу, урочистого нагородження, квітів і сріблястих стрічок військові красуні повернулися на місця служби. Без всюдисущих папараці, спалахів фотокамер у спину і натовпу шанувальників за автографами, як личить переможницям подібних конкурсів. Бо їхня краса – не про гламур. Рятувати людські життя та служити Батьківщині – ці дівчата давно вже звикли нести цей надважливий подвійний обов’язок. Бо ж – берегині. Утім, їм іноді так хочеться побути звичайними дівчатами. І вони кажуть, що на фіналі конкурсу їм це вдалося. Щоправда, після кількамісячних онлайн-відборів (за фотокартками), триденних змагань з профмайстерності, фізичної підготовки та талановитості.

Що таке війна, Настя вперше пізнала в 16 років у Луганську, коли втікала від бойовиків

Цьогорічна переможниця «Берегиня в погонах – 2020» молодший лейтенант медичної служби Анастасія Гілевич – слухачка Української військово-медичної академії, теж у конкурсі брала участь не через красу (хоча природа щедро наділила львівську панянку вродою).

– Допомагати людям і принести якомога більше користі суспільству, особливо тепер, у воєнний час. Це моя головна мета в житті, – каже Анастасія.

Можливо, хтось, подивившись на фото дівчини, скептично посміхнеться, мовляв: «що вона може знати про складний воєнний час». Але, що таке війна, юній Насті випало побачити вже в 16 років.

2014-й. Перший рік її навчання в Луганському медичному виші. Перші самостійні кроки в доросле життя, перші пари, студентські розмови, друзі, сесія… Коли бойовики захоплювали Луганськ, вона тікала з міста без жодних речей. Між обстрілами встигла прихопити улюблену книжку і документи. Відтоді її життя розділилося на дві половинки. Довчитися довелося вже у Тернополі, але відтоді вирішила стати не просто медиком, а ще й військовою. Адже в українському Луганську Настя назавжди залишила своє серце, дитячі надії і двох найкращих подруг. Нині мріє зустрітися з ними знову в тому ж місті… знову в нашому. І вона вірить, що так і буде.

– Коли вирішила брати участь у конкурсі, хотіла розказати свою історію життя… Але одна з подруг порадила – відпустити увесь біль, просто бути собою. Адже я цікава не лише своїм минулим, а й усім, чим займаюся і захоплююся нині. Ця настанова дуже допомогла повірити в себе, – каже дівчина.

Привітна, весела, щира й усміхнена 24-річна Анастасія після випуску з академії буде лікарем загальної медицини. Мріє лікувати саме важкі травми, з якими нерідко стикається на чергуваннях на «швидкій», де відшліфовує практику між парами.

Цілеспрямовану і привітну дівчину особливо вирізняють на курсі й командири. Кажуть, навіть не здивувалися її перемозі в конкурсі. За гарні професійні знання, відмінні навички з тактичної медицини, хорошу фізпідготовку і незвичайний танцювальний талант, яким Настя здивувала журі і гостей конкурсу, начальник Української військово-медичної академії Валерій Савицький нагородив Анастасію Гілевич грамотою від т.в.о. командувача Медичних сил ЗС України полковника медичної служби Сергія Халіка.

Грамоти за участь отримала ще одна слухачка академії – молодший лейтенант медслужби Наталя Бойко, яка виборола на конкурсі титул «Міс творчість» за надзвичайно чуттєве виконання пісні співачки Таяни. Також відзнаки від командувача отримали чоловіки – слухачі академії, які сприяли в підготовці й організації конкурсу.

Краса піднімає бойовий дух

– «Берегиня в погонах» – це не просто конкурс, а можливість відзначити наших дівчат-медиків за професійність, а також відволікти їх від щоденної праці, нагадати, що вони не лише військові, а й чарівні дівчата. Це надзвичайно піднімає морально-психологічний дух. Це помітно за кількістю охочих узяти участь у конкурсі та їх шанувальників, яка щороку зростає. Особливо приємно, що цього року нарешті переможницею конкурсу є наша слухачка. З великою гордістю вітаю, і впевнений, що вона досягне значних висот і в професії, – сказав начальник УВМА полковник Валерій Савицький.

І зазначив, оскільки конкурс закінчився, варто знову братися до навчання. А враження від нього порадив зберегти до наступного року, адже вони – надихають.

Нагадаємо, конкурс «Берегиня у погонах – 2020» проводять з 2017-го. Цього року він відбувався в кілька етапів. Перший – онлайн-голосування, на яке з усієї України надійшло понад 800 фотокарток дівчат-медиків. За результатами голосування до фіналу увійшло19 дівчат. Утім, у Хмільник, де відбувався вирішальний етап змагання, через пандемію вдалося потрапити не всім. За титул «Берегиня в погонах – 2020» змагалися всього 11 із них.

Про деталі змагань, журі, переможниць та призи, а також фото красунь у вечірніх сукнях, як доказ того, що наші дівчата є не лише високопрофесійними фахівцями та військовослужбовцями, а й чарівними жінками, здатними вражати красою, дізнавайтеся в попередньому нашому матеріалі за посиланням:

https://armyinform.com.ua/2020/12/beregyneyu-v-pogonah-2020-stala-sluhachka-ukrayinskoyi-vijskovo-medychnoyi-akademiyi/.

Фото Дмитра Юрченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Покровськ

Старобільський РТЦК та СП

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Сержант із матеріального забезпечення, військовослужбовець

від 23500 до 58500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Бухгалтер із заробітної плати (військовий)

від 26000 до 26000 грн

Кременчук

Військова частина А1111