ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У казармах Бундесверу «квартирує» унікальний музей військової техніки

MilitaryArt Армії світу
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Грудня 2020, 12:18
????????????????????????????????????

Вже понад 60 років у Німеччині існує унікальний музей військової техніки, офіційна назва якого «Оборонно-технічний дослідницький комплекс». Зібрання засноване на початку шістдесятих років як колекція зброї і будівельних робіт в Оборонно-технічному центрі зі зброї та боєприпасів, розташований на півночі ФРН у Меппені. З 1982-го виставка переїжджає до середмістя старовинного Кобленца, а зали музею розміщують у колишніх казармах Бундесверу.

Колекцію утворено з різних зразків військової техніки, зброї, одностроїв та історичних документів. Також в експозиції багато унікальних артефактів, прототипів, інших предметів військового вжитку. Загальна площа виставкової території сягає понад 7 тисяч кв. метрів, де розміщені понад 5 тисяч експонатів.

Початкова мета колекції – надання допомоги під час навчання технікам та інженерам Бундесверу і оборонної індустрії. Однак згодом роль зібрання значно розширилася. Тепер там збирають, зберігають і досліджують технічно й історично значущі зразки озброєння. Ознайомитись із експонатами, доторкнутись до них можуть усі охочі, а не лише військові Бундесверу.

Виставкові зали музею розділені за тематичними напрямками, у яких представлені зразки холодної й вогнепальної зброї; ракетно-артилерійське озброєння; автомобільна, бронетанкова, військово-морська та авіаційна техніка; навігаційні системи, засоби розвідки і зв’язку; військові однострої, знаки розрізнення тощо.

Потужна військова техніка та різноманітні зразки озброєння розміщені у великому ангарі на першому поверсі, який здається затісним для такого «товариства». Якщо в колекції відсутній якийсь зразок чи для нього бракує місця, тоді його зменшену модель розмістять поруч зі справжніми «побратимами».

Поміж багатьох експонатів на особливу увагу заслуговує розділена навпіл модель середнього бойового танка моделі Porsche, випуску 1963 року. Серійні машини такого виду згодом отримали назву Leopard 1. Такий варіант розміщення дає можливість відвідувачам ознайомитись з його конструкцією, залишаючись зовні. І таких експонатів, які ідеально підходять для навчання майбутніх танкістів, механіків і фахівців інших військових фахів, чимало. Зокрема, розроблений в СРСР та вироблений в НДР у 1959 році середній танк Т-55АМ2.

Більша частина експонатів мають західноєвропейське походження, проте є тут зразки військової техніки й колишнього СРСР та інших країн «соцтабору».

У музеї відбуваються окремі тематичні виставки та презентації наукових праць з різних галузей оборонної індустрії. Також для відвідувачів, за умови попереднього запису, доступна спеціальна бібліотека військових технологій та історії, яка містить понад 15 тисяч книг та 90 тисяч технічних посібників.

Колекція є яскравою ілюстрацією історії розвитку оборонно-технічної індустрії та джерелом безцінного досвіду для молодих поколінь. Музейну експозицію постійно поповнюють різноманітними зразками бойової техніки та озброєння, що використовували і використовують у різних арміях світу. А музейники з притаманною їм педантичністю продовжують роботу зі збору та вивчення нової інформації.

Позаштантий кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Розвідник 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Навідник-оператор, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго