ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У 2021 році планують створити аналог Центру підготовки і передового досвіду сержантського (старшинського) складу ЗСУ

Важливо Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Грудня 2020, 10:40

Про це кореспонденту АрміяInform розповів головний старшина ЗСУ − начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський.

– У наступному році плануємо створити штатний навчальний підрозділ – Курс лідерства сержантського (старшинського. – Ред.) складу при Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Курс матиме два основних завдання. Перше – проведення сержантських курсів лідерства підвищеного і вищого рівнів, курсів підвищення кваліфікації сержантів вищого рівня, семінарів та конференцій, – зазначив головний старшина ЗСУ.

За його словами, до другого завдання входитиме: вивчення й узагальнення передового досвіду з підготовки сержантів; розробка (вдосконалення) навчальних програм і кваліфікаційних стандартів курсів підготовки сержантського складу в межах системи багаторівневого вишколу, навчально-методичних матеріалів для них; контроль якості навчання й дотримання стандартів підготовки у військових коледжах та центрах підготовки сержантського складу.

– Власне, Курс буде аналогом Центру підготовки та передового досвіду сержантського складу ЗСУ (NCO Centre of Excellence. – Ред.), в який він розшириться у перспективі. Це дозволить забезпечити впровадження сучасних методик підготовки сержантів у курси професійної військової освіти та підготовки сержантського складу ЗСУ, забезпечити єдиний підхід і стандарти у різних навчальних інституціях, – зауважив Олександр Косинський.

Він додав: з часом, якщо не контролювати, як проводять курси в різних навчальних закладах та центрах, вони можуть почати працювати по-різному, хоча програма буде єдиною. Це призведе до різниці у вишколі сержантів (старшин) за одними й тими ж дисциплінами навчання. Тобто, по-різному підготовлені сержанти на певному рівні не зможуть комунікувати та налагоджувати ефективну службову взаємодію.

– Це перший крок на шляху створення найвищої навчальної інституції сержантського (старшинського. – Ред.) складу ЗСУ. Він зі свого боку є завершальним етапом побудови сучасної системи багаторівневої підготовки сержантів. Нам дуже важливо, що цей Курс створять саме у Національному університеті оборони України – найвищому навчальному закладі для офіцерського складу, який проводить курси на рівні L-3 та L-4 для полковників і генералів. Це значне досягнення, кілька років тому про це мріяти годі було. Навчальна матеріально-технічна база й умови НУОУ дають дуже гарні можливості для якісної підготовки сержантів на ключові посади сержантського корпусу. Маю обгрунтовану надію, що наступного року цей Курс створимо, – наголосив головний старшина ЗСУ − начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський.

Фото: Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій кат. С (ППО, ЗСУ)

від 51000 до 71000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Гранатометник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Сапер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 20500 до 120500 грн

Володимир, Волинська область