Це формує спадкоємність та власну військову традицію. 6 грудня 2025 року Президент України присвоїв 152 окремій єгерській бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України…
АрміяІnform на початку року вже розповідала про вінницьких учнів – майбутніх кухарів, які готують та передають на передову смаколики для наших захисників. Але коли рік починався, ще не було пандемії та спричинених нею карантинних обмежень, тож які справи тепер, чи продовжують дівчата та юнаки радувати вояків варениками, пиріжками та іншими з любов’ю приготованими стравами й напівфабрикатами?
Кореспондент АрміяІnform звернувся з цим запитанням до директора Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця Валерія Дяківа, і ось що він розповів.
– Звичайно, карантин вплинув і на наше навчання: ми навчаємось за змішаним принципом та у дві зміни, – говорить керівник ЦПТО №1. – Теоретичні заняття проходять дистанційним методом, а от практичні відпрацювання – безпосередньо у центрі. Групами не більше ніж по 20 учнів хлопці та дівчата займаються практикою та саме під час цих занять продовжують готувати для наших воїнів.
Наразі майбутні кухарі відвантажили волонтерам, що їдуть на передову, понад шість тисяч дерунів та п’ять тисяч вареників. Окрім цього, за неповних три дні ними було приготовано майже півтора центнера моркви та буряка по-корейськи, маринованої капусти з буряком. Тож на новорічних столах бійців одразу кількох підрозділів будуть ці зліплені власноруч вареники та решта смаколиків – свіже, смачне, а головне – зроблене з любов’ю, адже у декого з учнів батьки також зустрічають Новий рік на передовій.
Усього ж від початку року вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця приготували для захисників України 17 тисяч дерунів, близько 24 тисяч вареників із капустою, картоплею та вишнею, 84 кг голубців, 78 кг борщового концентрату, 86 кг квашеної капусти, понад три центнери моркви й буряка по-корейськи та маринованої капусти, 20 кг млинців із лівером та сиром, а також понад 12 тисяч пиріжків із капустою, горохом, яблуками та повидлом. Як розповіла журналістові АрміяІnform завідувачка майстерні кухарів-кондитерів Неоніла Чайковська, пиріжки готували не тільки в майстерні, а й у їдальні центру.
– А щодо вареників, то це – вже майже готові напівфабрикати, – розповідає педагог. – Ми не лише наліпили вареників із картоплею, а й відварили їх майже до готовності, помастили олією, аби вони не злипалися, охолодили й заморозили. Вже на передовій бійцям достатньо буде на 2-3 хвилини занурити їх в окріп, і все – страва готова.
Нагадаємо, що учні центру допомагають українському війську від початку бойових дій на Сході держави. Ремонтують автомобілі, виготовляють металеві підставки для розігрівання їжі та спеціальні кішки для зняття розтяжок. Але, звісно, основною частиною волонтерської діяльності учнів ЦПТО є кулінарія.
@armyinformcomua
Підрозділи 38-ї окремої бригади морської піхоти імені гетьмана Петра Сагайдачного зірвали чергову спробу наступу російських військ на підступах до Мирнограда, захопивши в полон кілька груп окупантів.
Міністр оборони України Денис Шмигаль звернувся до учасників Шостого Міжнародного форуму «Ефективне врядування та виховання доброчесності в секторі безпеки та оборони», під час якого презентували новий документ у сфері антикорупційної діяльності.
Статус учасника бойових дій відкриває для військовослужбовців та ветеранів низку соціальних, медичних і фінансових можливостей — від безоплатного лікування до програм підтримки житла, освіти та власної справи.
Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Геннадій Шаповалов заявив, що фізичні напади, приниження та насильство щодо військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки є злочинами й напряму підривають обороноздатність України.
Сили оборони зачистили більшу частину Куп’янська. У південній частині міста заблокованими залишаються близько 200 росіян. На північ від Куп’янська звільнено Кіндрашівку, Радьківку та їхні околиці. Загалом за час операції наші бійці ліквідували понад 1000 окупантів, 290 поранено, 13 здалися в полон.
Президент України Володимир Зеленський відвідав пункт управління тактичної групи «Купʼянськ» та заслухав доповідь про перебіг операції з пошуку та знищення залишків сил противника.
від 23000 до 120000 грн
Вся Україна
503 ОБМП
від 20100 до 120000 грн
Михайлівці, Вінницька область
від 50000 до 120000 грн
Вся Україна
Батальйон безпілотних систем 154 ОМБр
Це формує спадкоємність та власну військову традицію. 6 грудня 2025 року Президент України присвоїв 152 окремій єгерській бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України…