ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вмотивований воїн – непереможний!

Важливо Інфографіка Історія
Прочитаєте за: 5 хв. 29 Грудня 2020, 10:07

Почесні найменування військових частин, музеї та молоді фахівці з військової історії – обнадійливі військово-патріотичні підсумки 2020 року

Спортивні антропологи-науковці стверджують: за всіх однакових фізичних показниках, генетичній схильності та тренованості, перемогу здобуде той, хто більше вмотивований на перемогу, умовно кажучи – той, хто має сильніше бажання перемогти. Воїнам, які перебувають під психологічним тиском, набагато потужнішим за спортивний, вмотивованість подекуди рятує життя – і їхнє, і побратимів, і цивільних людей, яких військовослужбовці захищаються від ворога.

Почесний прапор бригади «Холодний Яр»

І тут, як кажуть, не варто недооцінювати військово-патріотичне виховання. Саме воно наповнює сенсом саму боротьбу. Війна заради війни – шлях у нікуди. Війна заради цінностей власного народу, країни, своїх предків – шляхетна і справедлива.

Сучасна Україна важко, але впевнено відходить від радянщини, з її «двадцать-трєтімі-фєвралями» і нескінченим побєдобєсієм. Забута славна історія наших власних предків і їхніх звитяг поступово бере гору в інформаційному просторі України й у головах співгромадян. Ще на початку року ми розповідали про сумну статистику власного дослідження, відповідно  якого понад шість відсотків військовослужбовців ЗСУ стають об’єктами ворожого інформаційно-психологічного впливу.

Військовий без традицій, без героїв і переможної історії перетворюється на такого собі «найманця-заробітчанина», який від звичайних безпринципних «солдатів удачі» відрізняється лише службою на батьківщині, а не в якихось закордоннях. А українцям було чим пишатися раніше, тепер – і поготів!

Воєнно-історичні наративи України

АрміяInform упродовж року розповідала про сучасні воєнно-історичні наративи, історичні помилки, які слід врахувати, аби наблизити перемогу над ворогом. Зокрема, про це йшлося у цікавому інтерв’ю з нашим другом, істориком Василем Павловим, коли він зауважив, що «найбільшою перемогою українців за час незалежності стане поява власного історичного наративу».

До речі, АрміяInform повідомляла в лютому, що на допомогу Василю Борисовичу росте нова зміна – в Україні вперше з’являться фахові військові історики.

Думку Василя Павлова та його учнів підтримує авторитетний військово-політичний і воєнний експерт Микола Бєлєсков (Національний інститут стратегічних досліджень), який заявив: «Щоб побудувати успішну армію, необхідно вигнати всіх «демонів» з минулого». Надзвичайно захопливу бесіду з Бєлєсковим журналісти АрміяInform проводили майже рік тому.

Звичайно, «не все сталося, як гадалося». Ворог у нас сильний, підступний і досвідчений. Нерідко потужна пропаганда Росії знаходить шпаринки для проникнення у наш культурний простір. Наприклад, про три поширені російські наративи щодо Українського Криму та як їх зруйнувати – розповідалося в липневій статті АрміяInform. В іншому матеріалі — «На противагу інформаційним загрозам у ЗСУ створено новий підрозділ», який вийшов у червні 2020-го, повідомлялося про завдання та проблеми, пов’язані з цією тематикою. А ще в березні вийшов докладний звіт про круглий стіл на тему «Комунікаційно-контентна безпека та особливості кіберзахисту сучасного публічного простору», де розкрито поточний стан інформаційної безпеки держави, розуміння сучасних процесів і проблеми гри застарілими категоріями.

Курсантка ВІКНУ проводить заняття з національно-патріотичної підготовки з сержантським і рядовим складом батальйону забезпечення військової частини

Пишатися військовим одностроєм

Окрім зброї та техніки, солдати, сержанти й офіцери хочуть бачити дещо з того, що «на хліб не намастиш» – привабливу сучасну форму одягу, виразні знаки розрізнення тощо. Морально застаріле обмундирування впевнено заміщується українським, відповідне модерним трендам дизайну, але на базі історичних українських зразків і пов’язане із традиціями саме нашого війська. Про цей докорінний ребрендінг АрміяInform розповідала в червневому матеріалі.

Читайте також цікаві матеріали АрміяInform, що вийшли в 2019–2020 роках на основі бесід із Василем Павловим:

Почесні імена звитяжних підрозділів

Окремим питанням військово-патріотичного виховання та вшанування традицій були й залишаються почесні найменування частин українських Збройних Сил, а також бойових підрозділів Національної гвардії, Державної прикордонної служби тощо.

У 2020 році Президент вручив Бойові прапори зі стрічками до них та присвоїв почесні найменування чотирнадцятьом військовим частинам ЗСУ та шістьом – НГУ і ДПСУ. Торік Володимир Зеленський своїми указами так відзначив десять армійських та військово-морських частин і чотири частини нацгвардійців і прикордонників.

Військові частини ЗСУ, які отримали почесні найменування у 2020 році.

Традиційно найбільша кількість новонайменованих з’єднань і підрозділів відзначено на День Збройних Сил України 6 грудня. Інші урочисті церемонії прикрасили собою не менш значимі для війська свята – День перемоги над нацизмом і День Незалежності України, а також важливе символічне свято – День захисника України.

Окрім підрозділів ЗСУ, почесні найменування здобули окремі частини Національної гвардії та Державної прикордонної служби України:

Військові частини НГУ та ДПСУ, що отримали почесні найменування 2020 року

Сучасна традиція почесного найменування військових частин з’явилася не цього року. Наприклад, такі підрозділи стали «іменинниками» торік:

Військові частини ЗСУ, які отримали почесні найменування у 2019 році

Також цікаво: До 75-ї річниці завершення Другої світової війни презентували онлайн-виставку «У лавах Об’єднаних Націй»

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військова служба за контрактом в ЗСУ

від 45000 до 110000 грн

Київ

Шевченкіський в м. Києві РТЦКтаСП

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Фахівець радіоелектронної боротьби, військовослужбовець

від 20000 до 60000 грн

Коломия

Військова частина А1267

Старший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Стрілець-санітар

від 20000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ