Від самого початку широкомасштабного вторгнення «Яструби» ефективно й ефектно б’ють окупантів на сході та півдні України, застосовуючи широкий спектр безпілотних літальних апаратів — від…
АрміяІnform на початку року вже розповідала про вінницьких учнів – майбутніх кухарів, які готують та передають на передову смаколики для наших захисників. Але коли рік починався, ще не було пандемії та спричинених нею карантинних обмежень, тож які справи тепер, чи продовжують дівчата та юнаки радувати вояків варениками, пиріжками та іншими з любов’ю приготованими стравами й напівфабрикатами?
Кореспондент АрміяІnform звернувся з цим запитанням до директора Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця Валерія Дяківа, і ось що він розповів.
– Звичайно, карантин вплинув і на наше навчання: ми навчаємось за змішаним принципом та у дві зміни, – говорить керівник ЦПТО №1. – Теоретичні заняття проходять дистанційним методом, а от практичні відпрацювання – безпосередньо у центрі. Групами не більше ніж по 20 учнів хлопці та дівчата займаються практикою та саме під час цих занять продовжують готувати для наших воїнів.
Наразі майбутні кухарі відвантажили волонтерам, що їдуть на передову, понад шість тисяч дерунів та п’ять тисяч вареників. Окрім цього, за неповних три дні ними було приготовано майже півтора центнера моркви та буряка по-корейськи, маринованої капусти з буряком. Тож на новорічних столах бійців одразу кількох підрозділів будуть ці зліплені власноруч вареники та решта смаколиків – свіже, смачне, а головне – зроблене з любов’ю, адже у декого з учнів батьки також зустрічають Новий рік на передовій.
Усього ж від початку року вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця приготували для захисників України 17 тисяч дерунів, близько 24 тисяч вареників із капустою, картоплею та вишнею, 84 кг голубців, 78 кг борщового концентрату, 86 кг квашеної капусти, понад три центнери моркви й буряка по-корейськи та маринованої капусти, 20 кг млинців із лівером та сиром, а також понад 12 тисяч пиріжків із капустою, горохом, яблуками та повидлом. Як розповіла журналістові АрміяІnform завідувачка майстерні кухарів-кондитерів Неоніла Чайковська, пиріжки готували не тільки в майстерні, а й у їдальні центру.
– А щодо вареників, то це – вже майже готові напівфабрикати, – розповідає педагог. – Ми не лише наліпили вареників із картоплею, а й відварили їх майже до готовності, помастили олією, аби вони не злипалися, охолодили й заморозили. Вже на передовій бійцям достатньо буде на 2-3 хвилини занурити їх в окріп, і все – страва готова.
Нагадаємо, що учні центру допомагають українському війську від початку бойових дій на Сході держави. Ремонтують автомобілі, виготовляють металеві підставки для розігрівання їжі та спеціальні кішки для зняття розтяжок. Але, звісно, основною частиною волонтерської діяльності учнів ЦПТО є кулінарія.
@armyinformcomua
«Сірий та вогкий ранок понеділка» для 33-ї окремої механізованої бригади розпочався з відбиття штурму: противник атакував у дві хвилі, задіявши щонайменше шість одиниць «замангаленої» техніки в напрямку села Володимирівка.
Боєць самохідного артилерійського дивізіону Президентської бригади Андрій, позивний «Артист», який наїхав на «шлагбаум» із чотирьох протитанкових мін і дивом залишився живим, діставши контузію, розповів про той вибух, свою роботу з бусоллю та мотивацію повернутися у стрій.
Підрозділи безпілотних систем об’єднаних Сил 3-ї Залізної бригади продовжують очищати Харківщину від ворожих груп, знищуючи як FPV-«ждунів» на маршрутах, так і піхоту, що намагається сховатися у бетонних комунікаціях.
Розвідники 3-ї окремої штурмової бригади зупинили просування російської диверсійно-розвідувальної групи в районі Новоселівки. ДРГ планувала прорив на ділянці Третього армійського корпусу, створення плацдарму для наступу на Оскіл і перерізання траси Ізюм—Словʼянськ.
22-річний командир відділення 2-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади, позивний «Булат», який проміняв військовий інститут на піхоту, бо там «було занадто скучно», розповів про ближні контактні бої та командну роботу зі знищення окупантів.
СБУ викрила російську агентку, яка під виглядом прибиральниці шпигувала в оселях українських воїнів, нею виявилася завербована окупантами 54-річна жителька прифронтової Дружківки, яка чекала на захоплення міста.
від 22000 до 53000 грн
Одеса
Третій відділ Первомайського РТЦК та СП
Від самого початку широкомасштабного вторгнення «Яструби» ефективно й ефектно б’ють окупантів на сході та півдні України, застосовуючи широкий спектр безпілотних літальних апаратів — від…