ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Запорізькі гармаші: готові до дуелі на великих відстанях

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2020, 12:47

На одному з полігонів Дніпропетровщини військовослужбовці окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» проводять тактичні навчання артилерійських дивізіонів з бойовою стрільбою. Їхнім завданням є визначення координат ворожих артзасобів та їх знищення під час артилерійської дуелі. 

Контрбатарейну боротьбу зазвичай ведуть на великих відстанях, що вимагає від особового складу злагодженості, швидкості зайняття і зміни позицій та ювелірної точності завдавання вогневого ураження. Від професіоналізму артилеристів залежить не тільки життя підрозділів, які прикриває українська арта, а й їхнє власне, адже сучасні технічні засоби артилерійської розвідки, що теж використовує противник, лишають буквально лічені секунди на ухвалення правильного рішення і його бездоганне виконання.

Як розповідає начальник відділення бойової підготовки окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» підполковник Юрій Харченко, під час стрільб дивізіонів зі 152-мм гаубиць «Мста-Б» 2А65 (калібр 152 мм, розрахунок 8 осіб. – Авт.) оцінюється точність ведення вогню і робота розрахунків з визначення координат, підготовки стрільби та управління вогнем, яке відбувається за допомогою безпілотних авіакомплексів, радіолокаційних станцій AN/TPQ-36 та підрозділів звукової розвідки.

– Командир бригади ставить завдання командиру дивізіону з вогневого ураження противника. Командир дивізіону передає команду на пункт управління вогнем дивізіону на вогневій позиції. Тут начальник штабу ставить завдання для батареї. Батареї наводяться і вони працюють на ураження противника. Час виконання нормативу зараховується за роботу штатного підрозділу – від початку постановки завдання і до ураження снарядом цілі, виключаючи час на політ снаряда.

Дивізіони теж виконують міжпозиційний маневр: після виконання завдання вони побатарейно змінюють вогневі позиції. Тобто дивізіон виконав вогневе завдання, перша батарея покинула позицію – перемістилася на іншу ділянку району, у цей час друга – виконує своє завдання. Після того як перша батарея зайняла нову локацію, друга батарея маневрує. Щоб у будь-який момент розгорнута батарея могла відкрити вогонь по противнику.

– Головне завдання наших артилерійських дивізіонів – це контрбатарейна боротьба – ураження артбатарей противника, розташованих на значному віддалені. У такому разі використання БПЛА та радіолокаційних станцій нам стають у пригоді і видають точні координати противника в режимі реального часу. За новітніми засобами у нас майбутнє, тому активно й успішно їх використовуємо, – зазначає Юрій Харченко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Вожатий службових собак

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інженер базових станцій

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Головний сержант стрілецького взводу 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область